Ondersteuning groene en duurzame projecten

 

ANMEC adviseert ondernemers. organisaties en anderen bij nieuwe en al langer lopende initiatieven. Soms is er een langer lopend traject dat we met advies ondersteunen, soms is een nuttige doorverwijzing voldoende om weer verder te kunnen. De boodschap is in ieder geval: Ben je met een initiatief bezig en je hebt hulp, advies of ondersteuning nodig, je kan altijd bij ons terecht. 

Neem dus gerust contact met ons op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

NME - Fonds Amsterdam 2022

Jaarlijks stelt de gemeente Amsterdam een bedrag beschikbaar voor het ondersteunen van initiatieven voor natuur en duurzaamheid educatie. Heb je een goed idee of een project en je zoekt naar een financiële impuls, dan kan je in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit het NME Fonds 2022Vanaf 15 oktober is het weer mogelijk om jouw aanvraag in te dienen. Dit jaar hebben € 20.000 beschikbaar om de duurzame initiatieven te ondersteunen.  

NME Fonds 2020 open voor aanvragen

Wat is het NME Fonds Amsterdam 

Het NME Fonds is een fonds dat de gemeente Amsterdam beschikbaar stelt om natuur en duurzaamheid educatie te stimuleren in Amsterdam. Zowel bewonersgroepen werkzaam in natuur en duurzaamheid als projecten van stichtingen en verenigingen kunnen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning uit het NME Fonds.  

Waarom Natuur en Duurzaamheid educatie 

Wij geloven dat een gezonde duurzame omgeving dichtbij de natuur mensen verrijkt en essentieel is om een gezond leven te hebben. Ook geloven wij dat mensen willen ontdekken, verkennen en leren in hun eigen tempo en ritme. En dat willen we ondersteunen en stimuleren.  

Wat doet het NME Fonds 

Het NME Fonds ondersteunt initiatieven voor natuur- en duurzaamheid educatie binnen metropool Amsterdam. Het fonds is ter beschikking gesteld door de gemeente Amsterdam. ANMEC verzorgt de uitvoering van het fonds. Indicatief is er jaarlijks € 20.000 beschikbaar om initiatieven financieel te ondersteunen. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen. Aanvragen kunnen worden gedaan door bewonersgroepen als wel stichtingen en verenigingen binnen het metropool Amsterdam. We vinden het belangrijk dat aanvragers samenwerken met andere instellingen en educatie als uitgangspunt hebben. Ook is er sprake van een maatschappelijke behoefte.  

In aanmerking komen voor NME Fonds 

Wanneer je een goed idee hebt of een project voor natuur en duurzaamheid educatie in jouw omgeving dan kan je contact opnemen met onze adviseur Lidy Zeinstra.  We kunnen jouw project-idee bespreken en kijken of je in aanmerking komt voor een bijdrage uit het NME Fonds. Daarna doe je een officiële aanvraag voor een bijdrage. Natuurlijk kan je ook direct een aanvraag indienen. Je kan je aanvraag tot 17 december indienen en de uitslag wordt uiterlijk 17 januari bekend gemaakt. 

Aanvraag NME Fonds 2022

Aanvraagformulier:   NME-fonds subsidieaanvraag 2022

Voorwaarden:  Voorwaarden NME fonds 2022

Contact en advies over aanvraag NME Fonds 2022

Heb je vragen of wil je sparren over jouw idee dan kan je contact opnemen met Lidy Zeinstra via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Fondsen en subsidies voor lokale groene initiatieven

We raden het aan om je breed te orienteren op welke fondsen interessant voor jouw project kunnen zijn. Ook hier kunnen we je eventueel bij helpen. Neem gerust contact op met onze adviseur Lidy. Om je alvast op weg te helpen hebben we enkele interessante fondsen en subsidies op een rijtje voor je gezet.

Bekijk onze pdf:  

Fondsen en subsidies voor lokale groene initiatieven.pdf 

 

Meer info