Natuurimpulsen: doe-opdrachten voor het hele gezin

Kan jij ook wel wat Natuurimpulsen gebruiken?

Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen in de basisschoolleeftijd steeds minder naar buiten gaan, waardoor ze minder bewegen én minder in aanraking komen met de natuur. En dat is zonde, want de natuur heeft een gunstige uitwerking op het mentaal en lichamelijk welzijn van het ontwikkelende kind, zeker in een samenleving met zoveel prikkels. Met onze 8 doe-opdrachten in de Amsterdamse stadsnatuur worden ouders van kinderen tussen 4 en 10 jaar uitgerust om buiten op ontdekking te gaan. Maar ook om tot rust te komen; dus hoofd uit en fantasie aan!!!

De opdrachten kunnen overal in de stad worden uitgevoerd en zo opgezet dat zowel volwassenen als kinderen er vollop plezier aan kunnen beleven. Achteraf deel je met elkaar welke impulsen de opdrachten jou hebben gegeven. Interactief, spannend en leerzaam dus. 

>> Natuurimpulsen bevindt zich in de pilot-fase, we zijn dit aanbod nog aan het testen. We werken er naartoe dat Amsterdamse gezinnen zich kunnen opgeven en 4x per jaar deze leuke doe-opdrachten in de brievenbus ontvangen<<

 

 

Ben jij ouder van (een) kind(eren) tussen de 4 en 10 jaar en wil jij samen herinneringen in het groen verzamelen?

Geef je op voor de Natuurimpulsen pilot; ontvang de eerste 8 doekaarten gratis in de brievenbus en denk mee hoe we deze kunnen aanscherpen (door online een survey in te vullen).

De pilot is wegens succes tot 18 maart verlengd, zodat we meer ouders en kinderen blij kunnen maken. Hoe doen jullie mee? Schrijf vóór 18 maart een mailtje naar: inge@anmec.nl met je naam, adres en de samenstelling van je huishouden. Er is totaal plek voor 40 gezinnen. De doe-kaarten worden rond 20 maart verzonden. 

Meer info