Ontdek alles over natuur en duurzaamheid in de buurt!

Wij bouwen aan een netwerk waarin we optimaal kennis kunnen delen en ontwikkelen. Wil je met ons werken aan een duurzame stad? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Jouw omgeving

Samen delen we kennis en inspiratie. Samen ontwikkelen we nieuwe ideeƫn waarmee kinderen kunnen opgroeien in een groenere en duurzame stad.

Aanbod

buurt meer »

32 lessen voor de toekomst
Aan de slag met afval - koffer en website
Afvalknijpers en metalen afvalzak houder
Bijen - maak een Air Bee & Bee (leeftijd 6+)
De aarde wordt wakker (leeftijd 1,5 - 6 jr)
De verborgen impact
Dieren houden in de klas
Droogbloemen schilderij (leeftijd 4+)
Het Groene Spreekuur - Buurt
Moestuinieren: Pootstok
Moestuinieren: Tuinschepjes
Plantenpers set
Veldwerkmateriaal
Vlinders: vlinderkweekkast (zonder eitjes)
Zoekkaarten: set van 3 exemplaren
Botanisch stoepkrijten (leeftijd 8+)
Kabouterpad, groep 1 t/m 2
Spinnen: inspiratiepakket groep 1 t/m 2
Water - ontdekdoos, groep 1 t/m 2
Wormen: inspiratiepakket groep 1 t/m 2
Basismap Boerderij, groep 1 t/m 3
Basismap Tuincentrum, groep 1 t/m 3
Bomen: inspiratiepakket groep 1 t/m 5

Bijeenkomsten buurt

Het Groene Spreekuur - Buurt
Moestuinieren in jouw buurt
Biodiversiteit in jouw straat
Vogels in jouw buurt
Inspiratie in de NatuurMEdiatheek
Educatie op Volkstuinen

Adviseur:

Lidy Zeinstra

Mijn passie is om jou te laten ontdekken wat stedelijke natuur voor jou betekent. Niets is zo belangrijk als een groene natuurrijke stad waarin jij kan bewegen en beleven. En bovendien zijn de planten en dieren onze medebewoners van Amsterdam. De natuur is even dynamisch als de stad zelf. Dieren en planten verdwijnen uit de stad omdat er geen plek meer voor hen is, en andere soorten verschijnen. Amsterdam kent een grote variatie in flora en fauna. Toch heeft de natuur het niet altijd gemakkelijk in de stad. Door groene plekken te realiseren en te onderhouden kunnen de planten en dieren verblijven en kan jij ontdekken en beleven wat de natuur voor jou betekent. En ik kan je daarbij ondersteunen door mijn jarenlange ervaring in stedelijk natuurbeheer en het betrekken van mensen. Tenslotte is groen in de stad een stuk gezelliger šŸ˜Š

Heb je vragen of heb je een goed idee voor een groene buurt, wil je werkgroep of project in jouw buurt opzetten laat me het weten, ik denk graag met je mee.

Deze gemeenschap is voor iedereen die aan de slag wilt gaan in het groen in jouw buurt. Dit kan buurtgroen zijn, groen (sport)parken of moestuinieren. Ook als je inzet voor specifieke diersoorten. Ons netwerk bestaat uit vele verschillende groene organisaties die actief zijn in het stedelijke groen van de stad Amsterdam. Samen vormen we het Groen Platform Amsterdam en Buurtgroen020. Onze gezamenlijke kennis van stedelijke groen, inzichten en maatschappelijke betrokkenheid vormen een groene handreiking aan elkaar en aan de gemeente Amsterdam.

Samen zetten we projecten op en doen we onderzoek. Ook geef ik trainingen en workshops rondom biodiversiteit, beheer en participatie en we kijken op welke wijze we de stad nog meer kunnen vergroenen.

Doe je mee?

Lid worden

Meer info