Project Leerecosysteem Diereneiland

Over het Project Leerecosysteem Diereneiland 

Diereneiland is het schiereiland in Molenwijk met een (natuur)speeltuin, kinderboerderij en activiteiten voor kinderen. Op Diereneiland komt een nieuwe buurtkamer met veel functies en een belevenispad voor kinderen. Het wordt een groene plek waar kinderen, ouders en buurtbewoners van Molenwijk elkaar (weer) kunnen ontmoeten. ANMEC helpt mee aan het activiteitenprogramma wat betreft natuur en milieu educatie en aan het inrichten van het belevenispad. 

In de wijken Molenwijk, Oostzanerwerf en Tuindorp/Oostzaan zijn veel aanbieders en bewoners actief in leuke clubs en met activiteiten op het gebied van groen, natuur en duurzaamheid voor kinderen. ANMEC ondersteunt in het opzetten en in kaart brengen van een netwerk; een zogeheten groen leerecosysteem in en om de Molenwijk. Een leerecosysteem is een lokaal samenwerkingsverband rond natuur en duurzaamheid. Binnen dit leerecosysteem worden bestaande educatiemogelijkheden beter met elkaar verbonden, ontbrekend aanbod ontwikkeld waardoor gezamenlijke nieuwe leermogelijkheden worden gecreëerd. Centraal hierin is de combinatie van formeel en informeel leren (binnen- en buitenschools leren). Met dit netwerk weten ouders, buurtbewoners en educatieve aanbieders elkaar beter te vinden en kunnen we samenwerken aan een veelzijdig en laagdrempelig aanbod aan kinderen. Op deze manier kunnen kinderen zich blijven ontwikkelen en hun passie ontdekken.  

Het terrein en het activiteiten programma van Diereneiland zal hierop aansluiten. Heb jij als NME’er of aanbieder ideeën voor activiteiten die thuishoren op Diereneiland? We horen graag van je! Vanuit ANMEC zijn Sanne van Gammeren (projectleider Kind en Natuur) en Méla Krijger (Adviseur Kinderopvang) betrokken bij het project Leerecosysteem Diereneiland.  

Heb je vragen, ideeën of tips die je graag wilt delen? We nemen ze graag mee! 
Mailen kan naar mela@anmec.nl onder vermelding van ‘leerecosysteem Diereneiland’.

 

Update over het proces 

14/3/2023
Momenteel zitten we in de ontwerpfase: We brengen de activiteiten en wensen in de buurt in kaart. Verzorg jij groene en/of duurzame activiteiten in de Molenwijk, Oostzanerwerf en Tuindorp/Oostzaan voor kinderen tussen 4 – 11 jaar? We horen het graag. 
 

 

Meer info