Tijd voor een groene beweging


Wat is het Groen Educatief Leernetwerk Amsterdam?

De natuur heeft superkrachten voor de ontwikkeling van gezonde en gelukkige kinderen, die op hun beurt de natuur weer tot bloei laten komen. Toch spelen en leren kinderen steeds minder buiten en heeft natuur nog nauwelijks plek in het schoolsysteem. Vanuit ANMEC en de Amsterdamse Natuurmediatheek willen we daarom een beweging op gang brengen.

Het belang van natuur voor de speel- en leeromgeving wordt steeds meer omarmd. Zo worden schoolpleinen groener, wordt er steeds vaker buiten lesgegeven en maken buiten-BSO’s een opmars. Daarmee zien we ook een behoefte ontstaan bij leerkrachten, pedagogisch medewerkers en docenten om te leren wat het betekent als je met natuurlijk leren aan de slag wilt gaan en hoe je dat doet. Daarom zijn we het Groene Leernetwerk aan het opstarten: een community om mensen met elkaar in contact te brengen, van elkaar te laten leren en te inspireren. En het is onze droom om een programma te gaan aanbieden waarin alle onderdelen aan bod komen die nodig zijn om een “Green Educator” te worden.

 

Doe je mee?

We zijn op zoek naar mensen en organisaties die willen helpen het Groene Leernetwerk in Amsterdam vorm te geven.

Werk je in het onderwijs of in de kinderopvang, of volg je in een studie hierin? Heb je ideeën over hoe het groener kan en bereid daar tijd in te steken? Je hoeft geen grote natuurkennis te hebben, maar een liefde voor de natuur én de wens hier meer mee te doen in je werk is wel belangrijk.

Word je hier enthousiast van? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Stuur een mailtje met je contactgegevens naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en dan nemen we contact met je op.Bijeenkomsten

 

  • Bijeenkomsten in het kader van 'Voedseleducatie en Moestuinieren op School' - Meer informatie

Meer info