Vacatures
Op dit moment hebben wij géén openstaande vacatures
Open sollicitaties zijn welkom via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  Stuur jouw mail ovv 'Open Sollicitatie' naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Word jij onze nieuwe collega?


Stages
Op dit moment hebben wij géén openstaande stage-opdrachten
Open sollicitaties zijn welkom. Stuur jouw mail ovv 'Stage' naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bij ANMEC geven we studenten graag gelegenheid bij ons een snuffel- of onderzoeksstage te doen die aansluit bij ons werkveld. Afgelopen jaren ontvingen we studenten van de HvA, de WUR, de VU, Aeres Hogeschool en MBO Wellant. Het ANMEC is een SBB-erkend leerbedrijf. Ook studenten van communicatie- of ontwerp-opleidingen zijn welkom en hebben bij ons stage gelopen. Vertrokken stagiairs roemen de tijd bij ANMEC om de ruimte die ze krijgen en de uitdagingen die we ze geven. ANMEC is de afgelopen jaren gezegend geweest met een keur aan sympathieke en leergierige stagiairs die meer dan eens met verrassende inzichten en oplossingen kwamen. 

Wil jij ook een bijdrage leveren aan natuur en duurzaamheidseducatie in Amsterdam of ken jij iemand die een leuke stage zoekt? We hebben ruimte voor onderzoek, maar ook voor een stagiair communicatie bijvoorbeeld. Je helpt ons met het evalueren, uitzoeken of ontwerpen van nieuwe activiteiten en wij helpen jou jezelf te ontwikkelen. Een investering van beide kanten, daarom is er niet onbeperkt plek. Dus neem bijtijds contact op met Lidy (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.l). 


Vrijwilligerswerk
Op dit moment hebben wij géén vacature voor vrijwilligerswerk
Open sollicitaties zijn welkom. Stuur jouw mail ovv ''Vrijwilligerswerk' naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Onze vrijwilligers maken voor ons het verschil. De dagelijkse gang van zaken ligt bij de vaste medewerkers. Als vrijwilliger help je mee en kan je als je dat wilt nog iets extra’s doen dat bij je past. Zo help je als vrijwilliger niet alleen de natuurmediatheek een stap extra te zetten, maar krijg je ook zelf de kans om de dingen te doen waar je blij van wordt. 


Heb je (tijdelijk) een paar uurtjes over en lijkt het je fijn om mee te draaien in een team, op een prachtige locatie in het midden van Amsterdam, met uitzicht op de Hortus Botanicus? Dan is vrijwilligerswerk bij ANMEC misschien iets voor jou. 
 


Hoe is het om vrijwilliger bij de Amsterdamse Natuurmediatheek te zijn?

“Als ik thuiskwam had ik altijd wat te vertellen en mijn ouders zeiden ook: wat maak je veel mee!”

Jip (23)

Jip is een half jaar lang 2 dagen per week vrijwilliger geweest bij de Natuurmediatheek. Ze liep stage bij IVN toen ze tussentijds besloot te stoppen met haar master.  

“Ik was zoekende door het wegvallen van mijn studie en wilde graag iets doen waar ik niet zoveel bij na hoefde te denken. Daarnaast vond ik het fijn om naar een plek toe te kunnen gaan voor structuur en sociaal contact. Bij de Natuurmediatheek kon ik direct aan de slag met het nakijken van lespakketten voor de uitleen.”  

Als je Jip vraagt wat ze het leukste vond, is het de sfeer. “Ik vind moeilijk te benoemen wat het precies is, ik denk dat het de passie voor de natuur is van waaruit mensen werken. En er zoveel dat je kunt doen en je leert allerlei nieuwe organisaties kennen. Als ik thuiskwam had ik altijd wat te vertellen. Mijn ouders zeiden ook: wat maak je veel mee!”  

Al snel ging Jip meer doen. Met haar interesse in voeding hielp ze ook inhoudelijk met de lespakketten op dit onderwerp. “Alles voor een pannenkoek” is één van de pakketten die dankzij haar in het aanbod is gekomen, getest en al. Jip: “Ik heb ervaren dat vrijwilligerswerk bij de natuurmediatheek maatwerk is. Je mag zelf inbrengen wat je wilt doen en wat bij je past”. 

Meer info