Bij de Natuurmediatheek Amsterdam leen en leer je van alles over natuur en duurzaamheid. Laat je inspireren door onze collectie en ga in gesprek met één van onze medewerkers. Wil je materialen of ander aanbod lenen? Dan word je lid. Lees hier meer over de voorwaarden.

Onze collectie

In de NatuurMEdiatheek vind je:

  • 160 lespakketten, -kisten en ontdekdozen over bijvoorbeeld ‘Vogels’, ‘Klimaatverandering’, ‘Build Your Own Robot (BYOR)’ of ‘Biomimicry’;
  • Talloze spellen en activiteiten voor binnen en buiten;
  • Veldwerk- en onderzoeksmaterialen: loeppotjes, schepnetten en vlinderkasten zijn populair, maar denk ook aan microscopen, wormenhotels en verrekijkers;
  • 140 opgezette vogels, zoogdieren, skeletten en modellen van paddenstoelen. De eekhoorn, egel, vos, mol en ransuil zijn het populairst;
  • Achtergrondinformatie zoals tijdschriften en boeken. 

Lid worden

Iedereen die woont of werkt iin Amsterdam kan lid worden van de Natuurmediatheek Amsterdam. Neem online alvast een kijkje in ons aanbod. Als je iets vindt dat je graag wilt gebruiken wordt dan lid door je online te registreren. Om te kunnen registreren klik je op reserveren bij het artikel dat je wilt lenen. Registreren kan ook hier

Een lidmaatschap kost € 55,- per jaar. Studenten kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 15,- een lidmaatschap afsluiten. Alle basisscholen in Amsterdam zijn gratis lid. De gemeente Amsterdam betaalt voor deze lidmaatschappen.  

Jaarlidmaatschap

Als persoon of locatie kan je een lidmaatschap voor een jaar nemen. Het jaarlidmaatschap geeft je het recht om het hele jaar door gratis te lenen en om meer dan drie materialen per keer te lenen. Lees hier meer over de voorwaarden.

Organisaties met meerdere locaties nodigen wij uit contact met ons op te nemen voor een op maat gemaakt lidmaatschapsplan. Mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Eenmalig (proef)lenen

Vanaf nu is het voor bewoners en individuen mogelijk om te lenen bij de NatuurMEdiatheek zonder de verplichting van een jaarlidmaatschap aan te gaan. Voor slechts €15,- leen je tot maximaal 3 items. En heb je de smaak te pakken? Dan kun je je eenmalig lidmaatschap altijd nog upgraden naar een jaarlidmaatschap.

Studentenlidmaatschap

Het studentenlidmaatschap is gelijk aan het jaarlidmaatschap maar dan sterk gereduceerd.

Basisscholenlidmaatschap

Alle basisscholen in Amsterdam zijn via de gemeente automatisch lid. Via de nmegids.amsterdam.nl kan je gebruik maken van onze materialen. 

Lenen

Als je eenmaal lid bent, geef je bij het reserveren van het artikel jouw inloggegevens op en vervolgens kan je de reservering definitief maken. 

 

Meer info