Het Best Bewaarde Geheim van Amsterdam- Audioverhaal & Belevingstocht

Ga mee op ontdekkingsreis met het gratis luisterverhaal: De Bretten: het best bewaarde geheim van Amsterdam. Luister naar de avonturen van de jonge Dries in de stadswildernis van Amsterdam en laat je betoveren door de ongelooflijke dingen die hij en zijn opa tegenkomen. 

" De natuur praat altijd, maar niet met woorden, zoals de mensen dat doen. De mensen kunnen de taal van de natuur niet precies verstaan, behalve hier. De Bretten." - aldus de uil. 

Luister zelf maar!

Flora en fauna ontdekken

Een betoverend, grappig én interactief luisterverhaal voor kinderen (én volwassenen) waarmee je op een speelse manier de Bretten in wordt getrokken om de wilde flora en fauna te beleven! Het is een plek waar vossen voorkomen en nog veel meer bijzondere dieren en planten een plek hebben gevonden. Zoals de boommarter en de blauwborst. Ook kan je lekker dwalen tussen metershoge bramenstruiken. Je kan het verhaal overal beluisteren, wandelend in De Bretten of op de bank, via Vimeo, Spotify en Soundcloud

Op 12 maart hielden we een lanceringsactiviteit voor 30 kinderen tussen 6 en 12 jaar, en hun ouders. De groep trok de Bretten in, vanuit het gelijknamige volkstuinpark, en ging ruiken, snuffelen en voelen aan de rijkdom van de stadswildernis op deze bijzondere plek. Al luisterend naar het audioverhaal. 

Er werden elementen uit de natuur 'geplukt' en verzameld in een gezamenlijk kunstwerk. Ook konden de kinderen vragen stellen aan de natuur. Wat doet de natuur het liefste ? Wat eet de natuur het liefste? En allerbelangrijkst: wat kunnen we voor de natuur doen?

Na 2 uur werd de natuurbelevingstocht afgerond met hapjes en drankjes, en uitwisseling van goede verhalen. 

 

 

Meer info