Groene Terrassen

De gemeente Amsterdam en haar partners willen de openbare ruimte radicaal gaan vergroenen. Amsterdamse terrassen hebben ongeveer 100.000m2 van deze openbare ruimte; cafés, restaurants en koffiecorners waar dagelijks allerlei Amsterdammers en toeristen genieten van hun hapje en drankje. Hoe gaaf zou het zijn als we daar plantjes aan gaan toevoegen die bijvoorbeeld schaduw of nectar bieden? Dus niet alleen een bloemetje in een vaasje op tafel, maar bijvoorbeeld een klimmende Bosrank langs de gevel, geurende Marjolein in geïntegreerde terrasmeubels, of verrijdbare potten met bloemen waar de bijen en vlinders zich aan tegoed kunnen doen. 
 
Waarom je horeca terras vergroenen?
 
  • Klimaat! Groen zorgt voor verkoeling, schaduw en wateropslag
  • Natuur! Inheemse planten zijn belangrijk voor de biodiversiteit, met name insecten
  • Gezondheid! Groen in de directe omgeving is aantrekkelijk, vangt fijnstof af en werkt stress verlagend
  • Omzet! Groen is fijn vertoeven en tevreden klanten blijven langer zitten/consumeren
  • Esthetisch! Groen ziet er mooi uit

Zie je het al voor je maar heb je géén idee waar je moet beginnen?

Wij helpen je op weg. We hebben voor Amsterdamse horeca- ondernemers een Groene Terrassen Gids gemaakt, een handleiding met tips & tricks van beheer tot financieringsopties. Ook is er een praktische digitale toolkit. Stuur een mailtje naar inge@anmec.nl om de handleiding en toolkit te ontvangen.

Verder...

zijn we bezig een community van likeminded horeca ondernemers op te zetten. Een beweging die graag duurzame en milieuvriendelijke keuzes wil maken om zo de biodiversiteit in de stad te verbeteren. De eerste ondernemers zijn al bij ons aangesloten om mee te denken over de toekomst van horeca in Amsterdam. Zo gaan we o.a. een workshop met best practice voorbeelden organiseren, alles rond het thema 'groene terrassen'. Sluit jij je bij ons aan? 

 
inge@anmec.nl

Meer info