Heb je (tijdelijk) een paar uurtjes over en lijkt het je fijn om mee te draaien in een team, op een prachtige locatie in het midden van Amsterdam, met uitzicht op de Hortus Botanicus?  

Vacature: Vrijwilliger gezocht (LET OP: VACATURE IS VERVULD - OPEN SOLLICITATIES WELKOM)


Kom helpen als vrijwilliger in de Amsterdamse Natuurmediatheek
 

Onze vrijwilligers maken voor ons het verschil. De dagelijkse gang van zaken ligt bij de vaste medewerkers. Als vrijwilliger help je mee en kan je als je dat wilt nog iets extra’s doen dat bij je past. Zo help je als vrijwilliger niet alleen de natuurmediatheek een stap extra te zetten, maar krijg je ook zelf de kans om de dingen te doen waar je blij van wordt. 

Hoe is het om vrijwilliger bij de Amsterdamse Natuurmediatheek te zijn?

“Als ik thuiskwam had ik altijd wat te vertellen en mijn ouders zeiden ook: wat maak je veel mee!”

Jip (23)

Jip is een half jaar lang 2 dagen per week vrijwilliger geweest bij de Natuurmediatheek. Ze liep stage bij IVN toen ze tussentijds besloot te stoppen met haar master.  

“Ik was zoekende door het wegvallen van mijn studie en wilde graag iets doen waar ik niet zoveel bij na hoefde te denken. Daarnaast vond ik het fijn om naar een plek toe te kunnen gaan voor structuur en sociaal contact. Bij de Natuurmediatheek kon ik direct aan de slag met het nakijken van lespakketten voor de uitleen.”  

Als je Jip vraagt wat ze het leukste vond, is het de sfeer. “Ik vind moeilijk te benoemen wat het precies is, ik denk dat het de passie voor de natuur is van waaruit mensen werken. En er zoveel dat je kunt doen en je leert allerlei nieuwe organisaties kennen. Als ik thuiskwam had ik altijd wat te vertellen. Mijn ouders zeiden ook: wat maak je veel mee!”  

Al snel ging Jip meer doen. Met haar interesse in voeding hielp ze ook inhoudelijk met de lespakketten op dit onderwerp. “Alles voor een pannenkoek” is één van de pakketten die dankzij haar in het aanbod is gekomen, getest en al. Jip: “Ik heb ervaren dat vrijwilligerswerk bij de natuurmediatheek maatwerk is. Je mag zelf inbrengen wat je wilt doen en wat bij je past”.

Meld je aan

Stuur een bericht naar Liselotte de Witte, coördinator NatuurMEdiatheek, voor een vrijblijvend gesprek. Stuur de mail onder vermelding van 'vrijwilligerswerk' naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Meer info