Voedselwijs zijn betekent dat je bewust en verantwoord kunt kiezen wat je eet of drinkt. Basisscholen in Amsterdam die hun leerlingen voedselwijzer willen maken, kunnen gebruik maken van het onderstaand aanbod. Door activiteiten slim te combineren komen alle aspecten van voedsel aan bod. Wij helpen u graag om een passend programma voor uw project, groep of school samen te stellen. U kunt ons mailen of bellen op 020-6225404. 

 

Voedselwijs >

Hortus - Waar komt de chocolade vandaan?

Waar komt de chocola vandaan? is een lesproject over de herkomst van alledaagse producten zoals chocola, bananen, rijst, thee en speculaas. Leerlingen ontdekken dat deze producten gemaakt worden van planten en dat deze planten in de tropen groeien. Ook de manier van produceren en de (eerlijke) handel in deze producten wordt bekeken.

Een klas bezoekt de Hortus twee keer. Elk bezoek begint met een klassikale inleiding, waarna de leerlingen in kleine groepjes onder begeleiding op ontdektocht door de tuin en de kassen gaan. Tijdens de tocht ontdekken ze de levende planten die bij de besproken producten horen. Alle zintuigen worden daarbij ingezet: er wordt gevoeld, geroken en geproefd. Een maand later, tijdens het tweede bezoek, vindt verdieping van de lesstof plaats en komen andere planten en hun producten aan bod. De lessen sluiten goed aan bij aardrijkskunde (werelddelen, handel, klimaten, tropisch regenwoud), geschiedenis (VOC, specerijenroutes) en biologie (plantenkennis, voeding). Tevens draagt het project bij aan taal, muziek en beeldende vorming.

Meer informatie en reserveren.
Doel Ontdekken dat alledaagse producten zoals chocola, bananen, rijst, thee en speculaas gemaakt worden van planten en dat deze planten in de tropen groeien. Ook de manier van produceren en de (eerlijke) handel in deze producten wordt bekeken.
Doelgroep groep 6, 7 en 8
geschikt voor speciaal onderwijs
Locatie Hortus Amsterdam
Beschikbaarheid september 2014 t/m april 2015
Prijs € 100,- per groep (dit kan via het cultuureducatiebudget van Voucherbeheer Amsterdam)
Duur Twee lessen van elk 100 minuten, een maand na elkaar