Voedselwijs zijn betekent dat je bewust en verantwoord kunt kiezen wat je eet of drinkt. Basisscholen in Amsterdam die hun leerlingen voedselwijzer willen maken, kunnen gebruik maken van het onderstaand aanbod. Door activiteiten slim te combineren komen alle aspecten van voedsel aan bod. Wij helpen u graag om een passend programma voor uw project, groep of school samen te stellen. U kunt ons mailen of bellen op 020-6225404. 

 

Voedselwijs >

De Smaak te Pakken - Zelf koken

Met groenten en kruiden uit verre streken en van dichtbij kookt de klas als één team het recept: wereldburgers. Dit recept is een plantaardige variant van de hamburger. Een voor de kinderen bekend recept, dat in de uitwerking heel anders is dan zij verwachten. Ze gaan via de ingrediënten op wereld/ontdekkingsreis en ontdekken de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en taal op een nieuwe manier.

Meer info en inschrijven
Doel Leerlingen ontdekken dat er een relatie is tussen voedsel, de wereld om hen heen en hun eigen lichaam. Ze ervaren het plezier van zelf koken en samen eten. Aan het einde van de les weten zij wat zij gegeten hebben en hebben de smaak te pakken.
Doelgroep Groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs
(groep 4 en 5 alleen met 2 extra hulpkrachten vanuit school of ouders)
Locatie De Smaak te Pakken komt naar uw school toe. Wij nemen alles mee, zetten alles klaar en ruimen ook weer op.
Beschikbaarheid Het hele jaar door.
Prijs Actieprijs: € 300,- voor 3 groepen op één dag. (Dankzij een bijdrage vanuit het project Voedselwijs) Let op: er is een beperkt aantal actie lessen beschikbaar. Reguliere prijs € 1000,-
Duur Wij geven op één dag drie groepen les. U moet rekenen op twee uur lestijd per groep.