Voedselwijs zijn betekent dat je bewust en verantwoord kunt kiezen wat je eet of drinkt. Basisscholen in Amsterdam die hun leerlingen voedselwijzer willen maken, kunnen gebruik maken van het onderstaand aanbod. Door activiteiten slim te combineren komen alle aspecten van voedsel aan bod. Wij helpen u graag om een passend programma voor uw project, groep of school samen te stellen. U kunt ons mailen of bellen op 020-6225404. 

 

Voedselwijs >

De Smaak te Pakken - Rond de vuurpot

Weet wat je eet! Rond de vuurpot in de klas staat het verhaal van ons eten centraal. Waar het vandaan komt, hoe het groeit, welke invloed voedsel heeft op hun lichaam en gezondheid en hoe je eten kunt bereiden.
De Smaak te Pakken neemt uw leerlingen mee op een smaakvolle ontdekkingsreis naar de plaats van voedsel in de geschiedenis, cultuur, aardrijkskunde en biologie. Via kijken, vragen, luisteren en meedoen ervaren de leerlingen het koken op een intense manier.

Meer info en inschrijven
Doel Leerlingen ontdekken dat er een relatie is tussen voedsel, de wereld om hen heen en hun eigen lichaam. Aan het einde van de les weten zij wat zij gegeten hebben en hebben de smaak te pakken
Doelgroep Groep 4, 5, 6, 7 en 8 van het basisonderwijs
Locatie De Smaak te Pakken komt naar uw school toe. Wij nemen alles mee, zetten alles klaar en ruimen ook weer op.
Beschikbaarheid Hele jaar door.
Prijs Actieprijs: € 300,- voor 3 groepen op één dag. (Dankzij een bijdrage vanuit het project Voedselwijs) Let op: er is een beperkt aantal actie lessen beschikbaar. Reguliere prijs € 1000,-
Duur Wij geven op één dag drie groepen les. U moet rekenen op anderhalf tot twee uur lestijd per groep.