Voedsel in de stad >

Platform Van Amsterdamse Bodem online

Geplaatst op:

Platform Van Amsterdamse Bodem online

Van Amsterdamse Bodem voor jou
Het platform Van Amsterdamse Bodem is online! Van Amsterdamse Bodem is opgezet voor Amsterdammers, ondernemers en bezoekers met interesse in voedsel en voedselinitiatieven. Alle relevante stedelijke informatie is op de website te vinden. Hierdoor is het mogelijk om vraag en aanbod in de verschillende schakels van de voedselketen met elkaar te verbinden. Van de boer tot aan recycling, alle stappen van de voedselketen komen aan bod. Dus ook verwerking, markt en eten. Het platform is een plek waar je informatie en inspiratie kunt opdoen, om bijvoorbeeld je eigen project te starten of je aan te sluiten bij een voedselinitiatief.

Zoek je subsidiemogelijkheden, stedelijke onderwijsprogramma's, bijeenkomsten en workshops of wil je weten hoe je duurzaam kunt ondernemen, dan is Van Amsterdamse Bodem het antwoord. Ook voor vele interessante interviews, columns en weetjes rondom voedsel en duurzaamheid ben je op de juiste plek. Meld je aan voor de nieuwsbrief om geen enkel nieuwtje te missen.
Bekijk hier de video van gastheer Pakhuis De Zwijger om de lancering te (her)beleven.

Van Amsterdamse Bodem is ook van jou
Een brede voedselgemeenschap vormen, bereiken we onder meer door de website te helpen uitbouwen. Daarbij is jouw hulp belangrijk. Of je nu zelf actief bent met voedsel, voedselondernemer bent of je belangstelling hebt voor (lokaal) voedsel, jij bent onderdeel van de gemeenschap. Daarom roepen we je op om je stem te laten horen. Staat je vraag, jouw project, bijeenkomst, workshop of onderneming nog niet op de website, geef dat aan bij Over Ons. Daarmee vergroot je jouw publiek, bereik en netwerk.

Offline verbinden
Heb je behoefte om offline over voedsel, stadslandbouw of groen in de stad te praten, kom dan eens naar het maandelijkse Groen Café van ANMEC. Hier ontmoeten groene buurtondernemers, belangstellenden en ondersteunende partijen als Natuur en Milieuteam Zuid elkaar.


Wie maakt dit mogelijk
De gemeente Amsterdam biedt de stad en metropoolregio een kennispunt over het diverse voedsellandschap van Amsterdam. Dit is tegelijkertijd uitvoering van de voedselvisie Voedsel en Amsterdam uit 2014. Hierin staat onder andere dat de toegang tot gezond voedsel essentieel is. Maar ook dat onze voedselconsumptie duurzamer kan, door voedselverspilling tegen te gaan en bewoners aan te zetten minder vlees en zuivel te consumeren. Vele initiatieven in de stad zijn hiermee bezig. De gemeente wil met de website stimuleren dat nieuwe initiatieven gemakkelijker van de grond komen, elkaar weten te vinden en de juiste randvoorwaarden creëren om effectief te kunnen zijn.
De Netwerkraad is in 2016 door de gemeente opgericht om Van Amsterdamse Bodem op- en uit te bouwen. ANMEC is lid naast Eetbaar Amsterdam, AMS, De Gezonde Stad, Hogeschool van Amsterdam en Pakhuis De Zwijger.
De taak voor komend jaar is financiën werven voor de continuering van het platform.

Projecten

Waar vind je informatie, activiteiten en lesmateriaal over gezonde en duurzame voeding voor kinderen van 0 - 18 jaar? En hoe maak je er een...
Lees verder

Stadslandbouw groeit en bloeit De belangstelling voor stadslandbouw groeit, getuige ook jullie komst naar ons maandelijks Groen Café....
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Voedsel in de stad'

Educatief aanbod

Door het Smaakspel leren kinderen spelenderwijs over eten. Het spel bevat opdrachten waarbij kinderen met diverse producten in aanraking komen....
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Voedsel in de stad'