Voedsel in de stad >

Oogstfeest Voedselwijs

Geplaatst op:

Oogstfeest Voedselwijs
Op woensdagmiddag 8 juni 2016 organiseerden we met de coalitie Voedselwijs (gemeente Amsterdam, ANMEC, Foodcabinet, GGD, VU, Hortus, Boerderijeducatie Amsterdam en De Smaak te Pakken) een symposium om de oogst van 2 jaar Voedselwijs te delen.

Hoe worden kinderen zich bewuster van de herkomst van hun voedsel, de betekenis voor hun gezondheid en voor hun omgeving? Beïnvloedt dat hun smaak en eetgedrag? Hoe kun je in een educatief programma hieraan aandacht besteden, op de schooltuin, in de les of elders? Wie neemt welke rol in het 'voedselwijzer' maken van kinderen?

Op en rond de voormalige Boeletuin/Green Living Lab presenteerden we de unieke samenwerking rondom voedseleducatie in Amsterdam. De VU toonde resultaten van het onderzoek naar het effect van educatie op groente-consumptie, begeleiders van educatieve activiteiten wisselden ervaringen uit, kinderen konden zelf koken en cateren... Kortom, een 'oogstfeest' van 2 jaar Voedselwijs.

Nieuwsgierig naar de uitkomsten van dit buitensymposium over voedseleducatie in Amsterdam? Download het verslag van het Oogstfeest Voedselwijs.
 
Linken naar nog meer informatie vind je in het verslag zelf, reacties of suggesties voor de toekomst zijn van harte welkom bij Annette de Vries.

Een kleine foto-impressie en het filmpje dat bij de opening getoond werd zijn te vinden op facebook.

Projecten

Waar vind je informatie, activiteiten en lesmateriaal over gezonde en duurzame voeding voor kinderen van 0 - 18 jaar? En hoe maak je er een...
Lees verder

Stadslandbouw groeit en bloeit De belangstelling voor stadslandbouw groeit, getuige ook jullie komst naar ons maandelijks Groen Café....
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Voedsel in de stad'

NatuurMEdiatheek

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden.
Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden deze algemene voorwaarden

Educatief aanbod

Bekijk ons aanbod 'Voedsel in de stad'

Meer weten?

Annette de Vries
Annette de Vries
Makelaar Jong Leren Eten
020 - 622 54 04