Voedsel in de stad >

Smaaklessen - eten ontdekken met al je zintuigen!

Wegens succes herhaald: Student in de klas  
Smaaklessen is hét lesmateriaal over eten voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Het beleven van voedsel staat centraal. Door te proeven, voelen, horen, ruiken en kijken, verkennen kinderen hun eten. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen.

Wil je kennis maken met Smaaklessen? Vraag dan een student in de klas! 

  • Ook dit schooljaar weer kunnen kunnen studenten van de opleiding Food, Commerce and Technology van de Hogeschool Inholland gratis een Smaakles verzorgen. De perfecte introductie op Smaaklessen waarna je zelf met de overige lessen aan de slag gaat. 
  • De studenten hebben een Smaaklessen-training gehad en brengen alle benodigde materialen en boodschappen mee. Het is niet noodzakelijk een smaaklessenkist op school te hebben, de lesinformatie is te downloaden.
  • Wil je langer met het programma aan de slag en graag de materialen en werkmap op school halen, dan is een Smaaklessenkist te leen via de NatuurMEdiatheek. 
  • Na aanmelding neemt de coördinerend student contact met je op, om af te stemmen welke les voor welk niveau aansluit bij jullie wensen om met het thema smaak & voeding aan de slag te gaan. Dat kan een startactiviteit met proefjes zijn, of juist een afsluitende les, afhankelijk van wat past.
  • Zie verderop in welke periodes je de studenten kunt aanvragen.
  • Je bent aanwezig tijdens de les en bereid om na afloop een evaluatieformulier in te vullen. 

 

Meer informatie
Heb je vragen over smaaklessen? Bekijk het lesprogramma en het gratis lesmateriaal op www.smaaklessen.nl. Wil je meer weten van dit aanbod, stuur een mailtje naar smaaklessen@inholland.nl.

Doel

Student in de klas neemt de groepsleerkracht werk uit handen zodat het gemakkelijk is te beginnen met Smaaklessen. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen. 

Doelgroep

groep 1 t/m 8, voor basisscholen die aan de slag willen met Smaaklessen

Locatie

In het eigen klaslokaal

Beschikbaarheid

De studenten zijn (i.v.m. hun eigen rooster) beschikbaar voor Smaaklessen in de volgende periodes:

  • week 45: 5 - 9 november
  • week 4: 21 - 25 januari
  • week 14: 1 - 5 april
  • week 25: 17 - 21 juni
Prijs Gratis
Duur 60 minuten

Projecten

Waar vind je informatie, activiteiten en lesmateriaal over gezonde en duurzame voeding voor kinderen van 0 - 18 jaar? En hoe maak je er een...
Lees verder

Stadslandbouw groeit en bloeit De belangstelling voor stadslandbouw groeit, getuige ook jullie komst naar ons maandelijks Groen Café....
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Voedsel in de stad'

NatuurMEdiatheek

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden.
Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden deze algemene voorwaarden

Educatief aanbod

Bekijk ons aanbod 'Voedsel in de stad'

Meer weten?

Annette de Vries
Annette de Vries
Makelaar Jong Leren Eten
020 - 622 54 04