Voedsel in de stad >

Netwerkmiddag 11 oktober: Voedseleducatie met impact

Op donderdagmiddag 11 oktober a.s. organiseert Jong Leren Eten Noord-Holland voor alle betrokkenen bij voedseleducatie in Noord-Holland een  Netwerkmiddag in de kassen rondom het Kweekcafé in Haarlem. 
 
Babette Porcelijn, schrijfster van het boek ‘De verborgen impact‘ neemt je mee in de impact die we als consument kunnen maken met onze voedselkeuzes. Zie ook haar Impact top 10 en kijk alvast wat jouw impact is.

Daarna is er aandacht voor ervaringsgerichte educatie. Je komt in contact met nieuwe mensen; voedselproducenten & educatieboeren, tuinders en koks, docenten en actieve jongeren. De nieuwste tools worden getoond die van nut kunnen zijn bij het stimuleren van meer voedseleducatie en we laten professionals hun best practice pitchen.

De locatie is het Haarlemmer Kweekcafe; de plek voor innovators, makers en inspirators op het gebied van voedsel, natuur, innovatie en design. We beginnen uiteraard weer met een (h)eerlijke lunch en een belevingstocht over het hele terrein van deze prachtige Haarlemmer Kweektuin.

Kom langs en denk mee hoe de Noord-Hollandse generatie gezond en duurzaam kan opgroeien!

Het programma wordt steeds gedetailleerder. Volg deze pagina en meld je vast aan via de button rechtsonder.

Programma

 • 12.00 uur Food for talk; lunch en inspiratietocht
  Tot 13u wordt een overheerlijke, lokale lunch verzorgd door het Kweekcafe. Bezoek intussen de verschillende voedseleducatie-activiteiten over het hele terrein.
   
 • 13.00 uur Netwerksessie Jong Leren Eten
  Opening, introductie Jong Leren Eten & interactieve sessie door dagvoorzitter Rosa Lucassen

 • 13.30 uur Keynote Babette Porcelijn
 • 14.15 uur Pauze

 • 14.30 – 15.15 uur Workshopronde 1:

  1. Peuters aan de groente! – Best practises en resultaten van Smakelijke Moestuinen. M.m.v. Vrije Universiteit Amsterdam, Buurtlab, JOGG en medewerkers kinderopvang. 

  2. Subsidie voor ‘Lekker naar Buiten’ – hoe, wat, wanneer en hoe kunnen we de subsidieregeling van het programma Jong Leren Eten zo effectief mogelijk inzetten? M.m.v. Jong Leren Eten.

  3. Samenhang en kwaliteit – hoe verleiden en stimuleren we docenten tot inzet op voedseleducatie – m.m.v. GGD Amsterdam en NME West-Friesland.

  4. Healthy snacken; vet cool?! – de do’s & dont’s van effectieve voedseleducatie in het vervolg- en voortgezet onderwijs. M.m.v. de initiatiefnemers van Foodlab, Gezonde School-adviseurs en docenten.

 • 15.30 – 16.15 Workshopronde 2: 

  5. Wij telen groente! – van moestuinbak tot High-tech grow-unit; hoe kweken we begrip, enthousiasme en waardering voor waar je eten vandaan komt? M.m.v. GrowWizzkid, stadslandbouwers en schooltuinders.

  6. Alle kinderen een kookdiploma? - Over hoe je gezond en duurzaam koken met kinderen kunt organiseren en ze daarmee inspireert om meer met voedsel bezig te zijn. Met Keetsmakelijk en Voedingscentrum Nederland

  7. Voedseleducatie vanuit intercultureel perspectief – hoe geef je ruimte aan diverse culturele achtergronden en ga je om met verschil tussen wat kinderen thuis of op school & BSO leren over voeding? M.m.v. de Fawaka Ondernemersschool en de Smaak te pakken.

 • 16.30 uur  Stap in de toekomst
  Dagvoorzitter Rosa haalt op wat de ‘impact’ is van deze Netwerkmiddag

 • 17.00 uur Borrel

 

Voor wie
Vertegenwoordigers uit het onderwijs (0-18 jaar), bedrijfsleven, educatieve organisaties, maatschappelijke organisaties voor welzijn, gezondheid en duurzaamheid en lokale overheden zijn van harte welkom.

Waar en hoe laat?
We zijn welkom bij de Haarlemmer Kweektuin op 11 oktober van 12.00 - 18.00 uur (incl. lunch).

Meer informatie over praktische zaken volgt na aanmelding.

Volg intussen onze Facebook-pagina voor een vooruitblik!

Tot de 11e!

Hilda Akkermans en Annette de Vries - Makelaars Jong Leren Eten Noord-Holland

Projecten

Waar vind je informatie, activiteiten en lesmateriaal over gezonde en duurzame voeding voor kinderen van 0 - 18 jaar? En hoe maak je er een...
Lees verder

Stadslandbouw groeit en bloeit De belangstelling voor stadslandbouw groeit, getuige ook jullie komst naar ons maandelijks Groen Café....
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Voedsel in de stad'

Educatief aanbod

Door het Smaakspel leren kinderen spelenderwijs over eten. Het spel bevat opdrachten waarbij kinderen met diverse producten in aanraking komen....
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Voedsel in de stad'

Meer weten?

Annette de Vries
Annette de Vries
Makelaar Jong Leren Eten
020 - 622 54 04