Natuurlijk spelen >

Groene speelpleinen

Kleiner en dichterbij
In Amsterdam zijn de afgelopen jaren geweldige natuurspeelplaatsen gerealiseerd. Ze zijn groot, liggen vaak in een natuurrijke omgeving en geven kinderen echt de ruimte. Dat maakt ook dat de meeste kinderen er niet 'zo maar even' naar toe kunnen gaan. Daarom zet ANMEC zich ook in voor meer kleinere natuurspeelplaatsen, het kindvriendelijker inrichten van het openbaar groen en het vergroenen van schoolpleinen en buitenruimten van kinderdagverblijven.

Het mag groots en meeslepend in het klein...
Wanneer een schoolplein, buitenruimte of stuk openbaar groen opnieuw wordt ingericht biedt dat kansen om het helemaal anders te doen.
ANMEC denkt dan graag mee in de brainstormfase. Wij nemen dan de Springzaad ideeënkoffer mee. Daarnaast kijken we vooral naar de mogelijkheden voor natuurbeleving en natuureducatie op de nieuwe plek. Wij zijn geen ontwerpers. Die vind je wel via Springzaad of GroenCement.

...maar het hoeft niet
Ook als je niet je hele locatie op de schop wilt gooien, kun je met kleine of iets grotere stappen een plein aantrekkelijker maken voor kinderen. Leuke voorbeelden vind je bijvoorbeeld bij Scharrelkids: vergroenen in kleine stapjes, activiteiten en uitwerkingen van thema's.

Ontdektuinen
Je kunt je groene speelplein ook gebruiken tijdens de lessen natuuronderwijs of voor het aanbieden van natuurbelevingsactiviteiten. Die gedachte staat centraal in de aanpak van ANMEC voor het inrichten van ontdektuinen bij basisscholen. Hiervoor neem je contact op met Elena Francissen.

Projecten

Kleiner en dichterbij In Amsterdam zijn de afgelopen jaren geweldige natuurspeelplaatsen gerealiseerd. Ze zijn groot, liggen vaak in een...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Natuurlijk spelen'

NatuurMEdiatheek

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden.
Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden deze algemene voorwaarden

Educatief aanbod

Duurzaamheid is niet meer weg te denken in de maatschappij en hoort thuis in het onderwijs. Ook jouw school hecht belang aan duurzaamheid in...
Lees verder

Elke 2e dinsdag in april is het Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Dit is niet alleen goed voor de...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Natuurlijk spelen'

Meer weten?

Elena Francissen
Elena Francissen
Adviseur
020-6225404