Natuurlijk spelen >

Oervolk Stoervolk

Ergens in de bossen ligt het dorp van het Stoervolk. De mensen leven daar van de natuur. De kinderen gaan naar de oerschool. Daar krijgen ze les in eetbare planten, in wolfshonden verzorgen, hutten bouwen, in speren maken en boogschieten. Spelletjes doen ze met takken, dennenappels en eikeltjes. Ze hebben het hartstikke gezellig daar bij het Oervolk. Wil je ook zo leven? Je moet er wel een beetje stoer voor zijn!

Het pakket Oervolk Stoervolk bestaat uit 25 geïllustreerde opdrachtkaarten en de materialen die je erbij nodig hebt. Behalve natuurlijk de materialen die je zelf in de natuur kunt vinden of die iedereen wel in huis heeft.

De opdrachten zijn geschikt voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Ze zijn bijvoorbeeld erg leuk voor een schoolreisje of BSO uitstapje. Die kun je hiermee zelf organiseren, maar je kunt ook een enthousiaste begeleider van Natuur is een Feest inhuren of een Oervolk activiteit boeken bij de Natureluur. Er zijn eenvoudige opdrachten zoals een spelletje doen of een speer snijden. Er zijn ook uitgebreide opdrachten zoals jam maken van bosvruchten, appelmoes maken of pesto maken waar je een of twee uur mee kunt bezig zijn.

Eventueel zet je de kaarten in een kaartenrek, zodat de kinderen zelf kunnen kiezen waar ze mee bezig willen gaan. Keus genoeg!

Doel

Waan jezelf in de oertijd en word één met de natuur. Maak je eigen vuurtje, pijl en boog , speer en voedsel. Leer over eetbare planten, speel spelletjes met takken, dennenappels en steentjes en vorm samen het Stoervolk.

Doelgroep

kinderen van 6-12 jaar

Beschikbaarheid

Te leen voor leden van de NatuurMEdiatheek.

Projecten

Kleiner en dichterbij In Amsterdam zijn de afgelopen jaren geweldige natuurspeelplaatsen gerealiseerd. Ze zijn groot, liggen vaak in een...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Natuurlijk spelen'

Educatief aanbod

Kleuters horen te spelen. Het liefst de hele dag. Spelen is een prachtig proces van leren, proberen, vallen en weer opstaan. Voldoende uitdaging...
Lees verder

Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als de spelers alles zou mogen bepalen? Het spelersteam bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Natuurlijk spelen'