Natuurlijk spelen >

Groene speelpleinen

Kleiner en dichterbij
In Amsterdam zijn de afgelopen jaren geweldige natuurspeelplaatsen gerealiseerd. Ze zijn groot, liggen vaak in een natuurrijke omgeving en geven kinderen echt de ruimte. Dat maakt ook dat de meeste kinderen er niet 'zo maar even' naar toe kunnen gaan. Daarom zet ANMEC zich ook in voor meer kleinere natuurspeelplaatsen, het kindvriendelijker inrichten van het openbaar groen en het vergroenen van schoolpleinen en buitenruimten van kinderdagverblijven.

Het mag groots en meeslepend in het klein...
Wanneer een schoolplein, buitenruimte of stuk openbaar groen opnieuw wordt ingericht biedt dat kansen om het helemaal anders te doen.
ANMEC denkt dan graag mee in de brainstormfase. Wij nemen dan de Springzaad ideeënkoffer mee. Daarnaast kijken we vooral naar de mogelijkheden voor natuurbeleving en natuureducatie op de nieuwe plek. Wij zijn geen ontwerpers. Die vind je wel via Springzaad of GroenCement.

...maar het hoeft niet
Ook als je niet je hele locatie op de schop wilt gooien, kun je met kleine of iets grotere stappen een plein aantrekkelijker maken voor kinderen. Leuke voorbeelden vind je bijvoorbeeld bij Scharrelkids: vergroenen in kleine stapjes, activiteiten en uitwerkingen van thema's.

Ontdektuinen
Je kunt je groene speelplein ook gebruiken tijdens de lessen natuuronderwijs of voor het aanbieden van natuurbelevingsactiviteiten. Die gedachte staat centraal in de aanpak van ANMEC voor het inrichten van ontdektuinen bij basisscholen. Hiervoor neem je contact op met Elena Francissen.

Projecten

Kleiner en dichterbij In Amsterdam zijn de afgelopen jaren geweldige natuurspeelplaatsen gerealiseerd. Ze zijn groot, liggen vaak in een...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Natuurlijk spelen'

Educatief aanbod

Kleuters horen te spelen. Het liefst de hele dag. Spelen is een prachtig proces van leren, proberen, vallen en weer opstaan. Voldoende uitdaging...
Lees verder

Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als de spelers alles zou mogen bepalen? Het spelersteam bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Natuurlijk spelen'

Meer weten?

Elena Francissen
Elena Francissen
Adviseur
020-6225404