Natuurlijk spelen >

Goed idee een stap verder door ANMEC

Geplaatst op:

Goed idee een stap verder door ANMEC

“Wij hebben een idee om kinderen uit kwetsbare huishoudens een unieke ervaring te geven in de natuur, maar hoe pakken we dat slim aan?” Met deze vraag kwamen drie ondernemende NME-ers bij ANMEC.

Kwetsbare kinderen komen te weinig buiten om te spelen, en dat terwijl zij er het meeste baat bij hebben. Dit is de conclusie van drie ervaren natuureducatie specialisten. Op basis van hun ervaringen hebben ze "Expeditie Stadspark" bedacht. 

Het concept was al goed uitgewerkt en de eerste gesprekken met financiers waren al geweest. Nu zochten ze naar ingangen voor het bereiken van de doelgroep en het vinden van de juiste projectfinanciering. Lies Niezen: "Door één gesprek met Nienke hebben we weer meer zicht op de verschillende partijen en hun belangen. We weten nu met wie we in gesprek kunnen voor het vervolg".

ANMEC is er van overtuigd dat je een duurzame stad maakt door het verbinden van mensen, zodat initiatieven elkaar aanjagen en versterken. Juist de interactie zorgt voor verandering in de stad. We hopen van harte dat dit idee gerealiseerd gaat worden en kan bijdragen!

De adviseurs van ANMEC denken graag mee over het versterken van particuliere NME-initiatieven. Wij letten bijvoorbeeld op een heldere doelstelling, een duidelijke aanpak met de beoogde doelgroep en de aandacht voor de continuïteit van een initiatief.

Projecten

Kleiner en dichterbij In Amsterdam zijn de afgelopen jaren geweldige natuurspeelplaatsen gerealiseerd. Ze zijn groot, liggen vaak in een...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Natuurlijk spelen'

Educatief aanbod

Kleuters horen te spelen. Het liefst de hele dag. Spelen is een prachtig proces van leren, proberen, vallen en weer opstaan. Voldoende uitdaging...
Lees verder

Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als de spelers alles zou mogen bepalen? Het spelersteam bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Natuurlijk spelen'