Leren in de stadsnatuur >

Buitenlesdag 10 april - doe mee!

Geplaatst op:

Buitenlesdag 10 april - doe mee!

Dinsdag 10 april 2018 is Nationale Buitenlesdag! Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, - met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter- maar het is ook nog eens heel leuk!

ANMEC draagt graag bij aan dit initiatief van IVN en Jantje Beton en wil scholen in Amsterdam helpen hun Buitenlesdag tot een succes te maken:


Waar is nog meer inspiratie te vinden?

  • IVN en Jantje Beton maakten samen met leerkrachten de Buitenlesbundel. Deelnemers aan de Nationale Buitenlesdag krijgen de bundel gratis digitaal toegestuurd. Natuurlijk is hij ook als hardcopy te leen bij de NatuurMEdiatheek.
  • IVN heeft een webpagina over groene buitenlokalen, met tips voor planten en activiteiten.
  • Natuurwijs biedt op hun website inspiratie voor kleine activiteiten: Nu naar buiten.
  • Op onsgroeneschoolplein.nl vind je allerlei lessen voor op je plein (onze ervaring is dat het even duurt voordat de pagina geladen is, maar daarna werkt het goed).
  • Via de NME-gids van Gemeente Amsterdam boek je een begeleide natuurles over bijvoorbeeld lente, vogels, bomen of een les op maat die aansluit bij jouw programma.


Doe ook mee aan De Nationale Buitenlesdag!
Doen jullie ook mee? Je kunt je als school of klas al aanmelden als je één enkele les buiten geeft.

Projecten

Kleiner en dichterbij In Amsterdam zijn de afgelopen jaren geweldige natuurspeelplaatsen gerealiseerd. Ze zijn groot, liggen vaak in een...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Natuurlijk spelen'

NatuurMEdiatheek

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden.
Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden deze algemene voorwaarden

Educatief aanbod

Duurzaamheid is niet meer weg te denken in de maatschappij en hoort thuis in het onderwijs. Ook jouw school hecht belang aan duurzaamheid in...
Lees verder

Elke 2e dinsdag in april is het Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Dit is niet alleen goed voor de...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Natuurlijk spelen'