Leren in de stadsnatuur >

Op safari in De Wilde Stad

Geplaatst op:

Op safari in De Wilde Stad

Ga dit voorjaar met je groep 4/5 leerlingen op safari in Amsterdam: 'in het echt' ontdekken welke wilde dieren er leven in de stad. 

Onder begeleiding van een natuurdocent van Ecokids of NatuurWijs doen jullie in anderhalf uur een programma in het thema 'eten en gegeten worden'. Ingrediënten zijn: een sluiptraining, dieren spotten met verrekijkers, soorten opzoeken met een zoekkaart en speuren naar diersporen. Alles vindt plaats in een park of plantsoen in de buurt van school.

Inschrijven voor De Wilde Stad Safari kan via de NME-gids van de gemeente Amsterdam. 

De Gemeente Amsterdam, Stichting Ecokids en Stichting NatuurWijs bieden deze activiteit aan als verrijking op de film De Wilde Stad die vanaf 1 maart in de bioscoop is te zien en het bijbehorende beeld & lesmateriaal voor scholen (te downloaden via Stad in de klas).

De in Amsterdam opgenomen bioscoopfilm De Wilde Stad gaat eind februari in première. Stichting Natuurwijs ontwikkelde in opdracht van Filmproducent EMS lesmateriaal bij clips uit de film, tien lessen over diverse thema's:

  • Les 1 Ik zie, ik zie wat jij niet ziet – De stad als natuurgebied
  • Les 2 Hap, slik, weg – Eten en gegeten worden in de stad
  • Les 3 Kamertje te huur – Samenleven in de stad
  • Les 4 Wereldreizigers – Van, naar en door de stad
  • Les 5 Uitvinders – Afkijken van de natuur
  • Les 6 Dierenmanieren – Gedrag van dieren in de stad
  • Les 7 Beestenbende – Afval en overlast in de stad
  • Les 8 Moeder Natuur – Voortplanting in de stad
  • Les 9 Nachtbrakers - Nachtleven in de stad
  • Les 10 Natuurschatten – Belang van natuur in de stad voor de mens

ANMEC was betrokken bij de ontwikkeling van dit lesmateriaal, dat bedoeld is om je te verwonderen over de natuur in de stad, deze beter te leren begrijpen en kennen door zelf met de klas op onderzoek uit te gaan.

Projecten

In schooljaar 2015-2016 startte gemeente Amsterdam een stadsbreed basisprogramma van NME lessen voor alle basisscholen in de stad. Het doel van...
Lees verder

Leren over natuur in de natuurNatuurWijs wil kinderen in verbinding brengen met de natuur. Daarvoor biedt Natuurwijs een programma aan voor...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Leren in de stadsnatuur'

Educatief aanbod

Veel wilde dieren in Amsterdam laten zich niet eenvoudig zien. Ze leven 's nachts, verstoppen zich zodra ze mensen horen of zien of blijven niet...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Leren in de stadsnatuur'