Natuurlijk spelen >

Groen café on tour - Lente in de Westindische Buurt

Geplaatst op:

Groen café on tour - Lente in de Westindische Buurt

Beleef de Lente in de Westindische Buurt

Op woensdagavond 28 maart is het Groen café te vinden in de Corantijnschool in de West-Indische Buurt en wisselen we uit over het thema 'natuur in de buurt'. Natuurlijk gaat het dan ook over wat jij kunt doen voor meer biodiversiteit.

Ter inspiratie zullen 3 bezoekers een pitch voorbereiden:

  • Margreet Bloemers is als bewoner enthousiast over de gierzwaluw en de mogelijkheden om nestkasten te plaatsen
  • Steven Wytema (Jizzbirding) is expert op het gebied van vogelkijken
  • Auke Brouwer, stadsecoloog gemeente Amsterdam, vertelt over de insecten en vleermuizen in de buurt

Wil jij ervaringen van vergroenen delen met vrijwilligers van West Indische Buurt in Transitie of ben je op zoek naar goede tips, dan nodigen we je uit daarover te vertellen zodat je daarmee ons en andere initiatiefnemers verder helpt. Blijf het Groen Café bezoeken om ons collectief geheugen uit te breiden.

Alle info op een rij:

  • Datum: woensdagavond 28 maart
  • Tijd: inloop vanaf 19:00u, tot uiterlijk 21:30u
  • Contactpersoon: Dineke Huizenga, West-Indische Buurt in Transitie
  • Locatie: OBS Corantijn, Corantijnstraat 4, 1058 DD Amsterdam

Help jij ons de uitnodiging voor het Groen Café te verspreiden? Deel ons evenement op Facebook met jouw netwerk en laat zien dat je komt of geïnteresseerd bent.

Het Groen Café
Groen in de stad leeft en veel mensen dragen bij aan een gezonde en groene stad. Het is fijn en nuttig om te weten wie in het groennetwerk zit, waar een ander mee bezig is en hoe je aan financiering, informatie of vrijwilligers komt. Het Groen Café biedt op een laagdrempelige manier plek aan kennismaking en kennis delen. 
Veel bezoekers van het Groen Café komen voor informatie over stadslandbouw en de nieuwe gemeentelijke subsidies. Voor Stadslandbouw, groene gevels en daken, Groen in de buurt, groene schoolpleinen en Projectvoorbereiding Collectieve Duurzame Initiatieven kun je bij de gemeente aanvragen indienen om de stad groen, gezonder en duurzamer te maken. De agenda's Groen en Duurzaam lopen tot eind 2018. We merken dat initiatiefnemers veel creatieve ideeën en plannen hebben om de bewoners en kinderen meer bij het groen in de stad te betrekken. 

Heb je zelf een aanvraag ingediend, vertel ons je ervaringen rondom de subsidie-aanvraag en ook hoe de uitvoering in de buurt verloopt. Met jouw praktijkervaring en kennis kunnen wij andere aanvragers verder helpen. Blijf vooral het Groen Café bezoeken om ons collectief geheugen uit te breiden!

Dit jaar maken we met het Groen Café een tour langs de stadsdelen. Elke laatste week van de maand is het Groen Café, datum en tijden maken we bekend zodra ze vaststaan. Neem gerust anderen mee als het voor hen ook interessant is. Kun je niet komen maar heb je wel een vraag, neem dan contact met ons op! We kunnen de vraag namens jou stellen tijdens het Groen Café, of op een ander moment met je afspreken.

Projecten

In schooljaar 2015-2016 startte gemeente Amsterdam een stadsbreed basisprogramma van NME lessen voor alle basisscholen in de stad. Het doel van...
Lees verder

Leren over natuur in de natuurNatuurWijs wil kinderen in verbinding brengen met de natuur. Daarvoor biedt Natuurwijs een programma aan voor...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Leren in de stadsnatuur'

Educatief aanbod

Veel wilde dieren in Amsterdam laten zich niet eenvoudig zien. Ze leven 's nachts, verstoppen zich zodra ze mensen horen of zien of blijven niet...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Leren in de stadsnatuur'