Groen café on tour - Groen in de buurt in de praktijk in Zuid

Geplaatst op:

Groen café on tour - Groen in de buurt in de praktijk in Zuid

Op vrijdag 1 juni is het Groen café te vinden bij Natuur&Milieuteam Zuid. NMT Zuid ondersteunt ca. 60 bewonersprojecten in Amsterdam Zuid. Op de fiets gaan we langs bij hun projecten in De Pijp: de Watertuinen, een groene straat, buurtbakken en boomtuinen.

Help jij ons de uitnodiging voor het Groen Café te verspreiden? Deel ons evenement op Facebook met jouw netwerk en laat zien dat je komt of geïnteresseerd bent.

Datum: vrijdag 1 juni
Inloop: 15.30 uur bij Buurtcentrum De Pijp, Gerard Doustraat 133 hs
Vertrek fietstocht: 16.00 uur. We eindigen omstreeks 18:00u op de Gerard Doustraat met voor de liefhebbers een drankje.
Contact: Lilian Voshaar en Anna Galenkamp - NMTzuid.nl - 020-400 45 03 - info@NMTzuid.nl.

Het Groen Café
Groen in de stad leeft en veel mensen dragen bij aan een gezonde en groene stad. Het is fijn en nuttig om te weten wie in het groennetwerk zit, waar een ander mee bezig is en hoe je aan financiering, informatie of vrijwilligers komt. Het Groen Café biedt op een laagdrempelige manier plek aan kennismaking en kennis delen.
Veel bezoekers van het Groen Café komen voor informatie over stadslandbouw en de nieuwe gemeentelijke subsidies. Voor Stadslandbouw, groene gevels en daken, Groen in de buurt, groene schoolpleinen en Projectvoorbereiding Collectieve Duurzame Initiatieven kun je bij de gemeente aanvragen indienen om de stad groen, gezonder en duurzamer te maken. De agenda's Groen en Duurzaam lopen tot eind 2018. We merken dat initiatiefnemers veel creatieve ideeën en plannen hebben om de bewoners en kinderen meer bij het groen in de stad te betrekken.

Heb je zelf een aanvraag ingediend, vertel ons je ervaringen rondom de subsidie-aanvraag en ook hoe de uitvoering in de buurt verloopt. Met jouw praktijkervaring en kennis kunnen wij andere aanvragers verder helpen. Blijf vooral het Groen Café bezoeken om ons collectief geheugen uit te breiden!

Dit jaar maken we met het Groen Café een tour langs de stadsdelen. Neem gerust anderen mee als het voor hen ook interessant is. Kun je niet komen maar heb je wel een vraag, neem dan contact met ons op! We kunnen de vraag namens jou stellen tijdens het Groen Café, of op een ander moment met je afspreken.

Projecten

In schooljaar 2015-2016 startte gemeente Amsterdam een stadsbreed basisprogramma van NME lessen voor alle basisscholen in de stad. Het doel van...
Lees verder

Leren over natuur in de natuurNatuurWijs wil kinderen in verbinding brengen met de natuur. Daarvoor biedt Natuurwijs een programma aan voor...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Leren in de stadsnatuur'

Educatief aanbod

Veel wilde dieren in Amsterdam laten zich niet eenvoudig zien. Ze leven 's nachts, verstoppen zich zodra ze mensen horen of zien of blijven niet...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Leren in de stadsnatuur'