Leren in de stadsnatuur >

Buitenlesdag 10 april - doe mee!

Geplaatst op:

Buitenlesdag 10 april - doe mee!

Dinsdag 10 april 2018 is Nationale Buitenlesdag! Op Buitenlesdag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, - met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter- maar het is ook nog eens heel leuk!

ANMEC draagt graag bij aan dit initiatief van IVN en Jantje Beton en wil scholen in Amsterdam helpen hun Buitenlesdag tot een succes te maken:


Waar is nog meer inspiratie te vinden?

  • IVN en Jantje Beton maakten samen met leerkrachten de Buitenlesbundel. Deelnemers aan de Nationale Buitenlesdag krijgen de bundel gratis digitaal toegestuurd. Natuurlijk is hij ook als hardcopy te leen bij de NatuurMEdiatheek.
  • IVN heeft een webpagina over groene buitenlokalen, met tips voor planten en activiteiten.
  • Natuurwijs biedt op hun website inspiratie voor kleine activiteiten: Nu naar buiten.
  • Op onsgroeneschoolplein.nl vind je allerlei lessen voor op je plein (onze ervaring is dat het even duurt voordat de pagina geladen is, maar daarna werkt het goed).
  • Via de NME-gids van Gemeente Amsterdam boek je een begeleide natuurles over bijvoorbeeld lente, vogels, bomen of een les op maat die aansluit bij jouw programma.


Doe ook mee aan De Nationale Buitenlesdag!
Doen jullie ook mee? Je kunt je als school of klas al aanmelden als je één enkele les buiten geeft.

Projecten

In schooljaar 2015-2016 startte gemeente Amsterdam een stadsbreed basisprogramma van NME lessen voor alle basisscholen in de stad. Het doel van...
Lees verder

Leren over natuur in de natuurNatuurWijs wil kinderen in verbinding brengen met de natuur. Daarvoor biedt Natuurwijs een programma aan voor...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Leren in de stadsnatuur'

Educatief aanbod

Bekijk ons aanbod 'Leren in de stadsnatuur'