Leren in de stadsnatuur >

28 november Groen Café bij ANMEC

Geplaatst op:

28 november Groen Café bij ANMEC

Ontmoet je Groen Netwerk op 28 november bij ANMEC

In het voorjaar, op 8 februari om precies te zijn, gaat de de bioscoopfilm De Wilde Stad in première. De Wilde Stad is opgenomen in Amsterdam en is een verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen waar nu eens niet de mens centraal staat.

Hoe kun je de aandacht die de film zal genereren voor natuur in de stad, gebruiken om Amsterdammers te betrekken bij en activeren voor openbaar groen?

Heb jij daar ideeën over of ben je op zoek naar goede tips, dan nodigen we je uit.
Ignas van Schaick, producent van De Wilde Stad, zal ook aanwezig zijn en een stukje van de film vertonen.

Help jij ons de uitnodiging voor het Groen Café te verspreiden? Deel ons evenement op Facebook met jouw netwerk en laat zien dat je komt of geïnteresseerd bent.

Het Groen Café
Groen in de stad leeft en veel mensen dragen bij aan een gezonde en groene stad. Het is fijn en nuttig om te weten wie in het groennetwerk zit, waar een ander mee bezig is en hoe je aan financiering, informatie of vrijwilligers komt. Het Groen Café biedt op een laagdrempelige manier plek aan kennismaking en kennis delen.
Veel bezoekers van het Groen Café komen voor informatie over stadslandbouw en de nieuwe gemeentelijke subsidies. Voor Stadslandbouw, groene gevels en daken, Groen in de buurt, groene schoolpleinen en Projectvoorbereiding Collectieve Duurzame Initiatieven kun je bij de gemeente aanvragen indienen om de stad groen, gezonder en duurzamer te maken. De Agenda's Groen en Duurzaam lopen tot eind 2018. We merken dat initiatiefnemers veel creatieve ideeën en plannen hebben om de bewoners en kinderen meer bij het groen in de stad te betrekken.

Heb je zelf een aanvraag ingediend, vertel ons je ervaringen rondom de subsidie-aanvraag en ook hoe de uitvoering in de buurt verloopt. Met jouw praktijkervaring en kennis kunnen wij andere aanvragers verder helpen. Blijf vooral het Groen Café bezoeken om ons collectief geheugen uit te breiden!

Elke laatste dinsdagmiddag van de maand is het Groen Café open. Tussen 16.00 en 18.00 uur ben je welkom. Neem gerust anderen mee als het voor hen ook interessant is. Kun je op die dinsdag niet komen maar heb je wel een vraag, neem dan contact met ons op! We kunnen de vraag namens jou stellen tijdens het Groen Café, of op een ander moment met je afspreken.

Projecten

In schooljaar 2015-2016 startte gemeente Amsterdam een stadsbreed basisprogramma van NME lessen voor alle basisscholen in de stad. Het doel van...
Lees verder

Leren over natuur in de natuurNatuurWijs wil kinderen in verbinding brengen met de natuur. Daarvoor biedt Natuurwijs een programma aan voor...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Leren in de stadsnatuur'

Educatief aanbod

Veel wilde dieren in Amsterdam laten zich niet eenvoudig zien. Ze leven 's nachts, verstoppen zich zodra ze mensen horen of zien of blijven niet...
Lees verder

Veel wilde dieren in Amsterdam laten zich niet eenvoudig zien. Ze leven 's nachts, verstoppen zich zodra ze mensen horen of zien of blijven niet...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Leren in de stadsnatuur'