Klimaat en energie >

Een regenbestendige omgeving

Waarom regent het zo hard en hoe voeren we al dat water af?

De klimaatverandering zorgt voor warmere drogere zomers en steeds meer hoosbuien. Ook Amsterdam is kwetsbaar voor wolkbreuken. Doordat de stad steeds meer verhard is met gebouwen, asfalt en betegelde tuinen, wordt het riool overbelast bij extreme regenval. Met enorme schade en vervuiling van het oppervlaktewater tot gevolg. Bovendien wordt het warmer in de stad en dat brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Een groenere, klimaatbestendige stad is in ieders belang. Daarom zijn wij partner van Amsterdam Rainproof.

Amsterdam Rainproof is een netwerk voor ieder die wil meehelpen om de stad regenbestendig te maken. Niet alleen door grootschalige werkzaamheden, maar ook door meer groene daken en tuinen, en meer waterdoorlatende bestrating, waardoor het water opgenomen en langzamer afgegeven kan worden. Meer groen maakt de stad ook aangenamer voor mens en natuur.

Samen met Amsterdam Rainproof en het waterschap Amstel, Gooi en Vecht stimuleren wij daarom op scholen, kinderboerderijen, buurtinitiatieven en andere educatieve plekken aandacht voor de waterkringloop en klimaatbestendigheid.

Dit jaar breiden we ons educatieve aanbod uit met het gratis lesprogramma Natuurlijk Rainproof voor het voortgezet onderwijs.

Nieuwsgierig naar de hittekaart van Amsterdam en passende maatregelen op jouw locatie? Download de UrbanClimAdapp en check jouw directe omgeving.

Projecten

Waarom regent het zo hard en hoe voeren we al dat water af?De klimaatverandering zorgt voor warmere drogere zomers en steeds meer hoosbuien. Ook...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Klimaat & energie'

NatuurMEdiatheek

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden.
Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden deze algemene voorwaarden

Educatief aanbod

Leerlingen krijgen met hoofd, hart en handen inzicht in wat zonne-energie voor mogelijkheden biedt, zowel in Nederland als in...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Klimaat & energie'

Meer weten?

Ingrid Brekelmans
Ingrid Brekelmans
Directeur
020 - 6225404