Klimaat en energie >

Solly, de zon-etende robot

Met het Educatief Pakket Solly worden kinderen al op jonge leeftijd geïntroduceerd in de wereld van natuur, techniek en duurzaamheid. 
Aan de basis van het pakket staat Solly, de zon-etende robot. Met de zonnepanelen in zijn mond kan hij zonnestralen 'eten'. Kinderen kunnen zelf energie opwekken met Solly. Solly kan de energie die hij eet doorgeven aan zijn vriendje Letty, die er alle kleuren licht van kan maken. 

Samen met Solly en zijn vriendjes ervaren leerlingen hoe het is om zelf energie op te wekken en leren ze over de mogelijkheden van duurzame energie. Door op een actieve en speelse manier te ontdekken, onderzoeken en ontwerpen worden leerlingen zelf gemotiveerd hun bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Zo werkt Solly samen met de leerlingen toe naar een nieuwe, groene generatie. 

Het educatief pakket Solly bestaat uit 5 onderdelen, waarvan 4 in ons pakket en 1 los te leen:

  • Een systeem van speelrobots; het Solly systeem
  • Lesmaterialen zoals leswijzers, werkboeken en digibord ondersteuning voor groep 1 t/m 8
  • Een digitale omgeving waarin kinderen en leerkrachten een account hebben
  • Een aantal educatieve games, waarin kinderen onder andere hun eigen groene planeet gaan maken
  • De BYOR (Build-Your-Own-Robot)-kit, waarmee kinderen hun eigen robot kunnen bouwen en programmeren (apart te leen; in combinatie met Solly te gebruiken maar ook los daarvan)

Lees meer over Solly, de didactiek en online leeromgeving op www.hetsollysysteem.nl
Het lesprogramma voldoet aan de kerndoelen Natuur en Techniek en heeft een sterke focus op de 21st century skills.

 

Doel

Leerlingen ervaren hoe het is om zelf energie op te wekken en leren over de mogelijkheden van duurzame energie.

Doelgroep

Basisonderwijs groep 1 t/m 8

Prijs Gratis te leen voor leden van de NatuurMEdiatheek

Projecten

Waarom regent het zo hard en hoe voeren we al dat water af?De klimaatverandering zorgt voor warmere drogere zomers en steeds meer hoosbuien. Ook...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Klimaat & energie'

NatuurMEdiatheek

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden.
Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden deze algemene voorwaarden

Educatief aanbod

Leerlingen krijgen met hoofd, hart en handen inzicht in wat zonne-energie voor mogelijkheden biedt, zowel in Nederland als in...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Klimaat & energie'