Klimaat en energie >

Educatie regenbestendig

Geplaatst op:

Educatie regenbestendig

Uit OESO-onderzoek (2014) blijkt dat Nederlanders zich onvoldoende bewust zijn van het feit dat grote inspanningen nodig zijn om Nederland droog en bewoonbaar te houden en dat er wel degelijk risico op overstromingen is. Mensen zijn zich er ook nauwelijks van bewust welke inspanningen nodig zijn om drinkwater van goede kwaliteit te produceren. Dit is een zorg van Waternet, het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Amsterdam Rainproof. Zij hebben ANMEC gevraagd een educatief aanbod te ontwikkelen.

Waternet zelf verzorgt een aantal activiteiten en via de digitale NME-gidsen (deels lokaal, deels landelijk) worden enkele lesmaterialen aangeboden over basale thema’s als waterkringloop, het weer en waterleven. ANMEC leent hierover leskisten uit. Maar klimaatverandering en regenwateroverlast komen daarin niet aan de orde. Kortom: werk aan de winkel!

ANMEC gaat nu in kaart brengen welke programma’s en materialen mogelijk al beschikbaar zijn, voor welke doelgroep/leeftijd en onder welke voorwaarden (kosten/praktische uitvoerbaarheid). We stellen vast wat er precies nog ontbreekt en waar de doelgroep zelf behoefte aan heeft. We gaan in overleg met partners om hun activiteiten onder te brengen in een leerlijn Klimaat- of WaterWijs (werktitel) en stellen samen met opdrachtgever vast welke programma’s we voor komend jaar ter aanvulling daarvan gaan ontwikkelen en aanbieden.

Heb jij aanbod, ideeën of vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met Annette de Vries.

Projecten

Waarom regent het zo hard en hoe voeren we al dat water af?De klimaatverandering zorgt voor warmere drogere zomers en steeds meer hoosbuien. Ook...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Klimaat & energie'

Educatief aanbod

Bekijk ons aanbod 'Klimaat & energie'

Meer weten?

Annette de Vries
Annette de Vries
Makelaar Jong Leren Eten
020 - 622 54 04