Klimaat en energie >

278 leerlingen aan de slag met duurzaamheid

Geplaatst op:

278 leerlingen aan de slag met duurzaamheid
"Waarom bestaat er nog grijze stroom als we de zon zo goed kunnen gebruiken?"
een leerling van IKC Zeeburgereiland

"Wat ik zo leuk vond aan de gastles? Dat ik een echt zonnepaneel heb kunnen vasthouden en zelf mocht bouwen"
leerlingen uit groep 7 van de Nicolaas Maesschool

Dit jaar staan er weer 287 leerlingen van 6 verschillende basisscholen klaar om te laten zien wat zij belangrijk vinden voor een duurzame samenleving. De leerlingen van IKC Zeeburgereiland, de Blauwe Lijn en de Nicolaas Maesschool zijn al volop aan de slag. Binnenkort zullen de Peetersschool, de Watergraafsmeerse Schoolvereniging en de Rozemarn volgen. Op donderdag 22 juni is de grote finale en zullen de leerlingen hun resultaten presenteren in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui. Lees meer over de inhoud van dit project.

Plek onder de Zon de afgelopen 5 jaar
1000 leerlingen van 31 Amsterdamse basisscholen. Dit zijn de cijfers van 5 jaar Plek onder de Zon. Vele leerlingen hebben op hun eigen school met elkaar, gewerkt aan duurzame uitvindingen. Van een vliegtuig op zonne-energie dat, als het nodig is, verder kan vliegen op oud frituurvet tot een school die volledig zelfvoorzienend is. Dit project laat zien hoe creatief kinderen kunnen zijn met betrekking tot complexe onderwerpen.

Projecten

Waarom regent het zo hard en hoe voeren we al dat water af?De klimaatverandering zorgt voor warmere drogere zomers en steeds meer hoosbuien. Ook...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Klimaat & energie'

Educatief aanbod

Bekijk ons aanbod 'Klimaat & energie'