Een nieuwe uitdaging voor Mirella

Geplaatst op:

Een nieuwe uitdaging voor Mirella

Onze collega Mirella verlaat het ANMEC-team. Jammer voor ons, maar mooi voor de Gemeente Amstelveen! Mirella gaat daar per 1 maart aan de slag bij het team NME als projectleider Natuur- en duurzaamheidseducatie.

Projectleider
De rol van projectleider zit Mirella als gegoten: ze heeft zich de afgelopen 12 jaar actief ingezet voor tal van NME projecten. In 2006 namen we haar aan voor de vernieuwing van de collectie NatuurMEdiatheek, maar al snel raakte ze betrokken bij de wedstrijd Energy Survival, het project Retourtje water (dat later opgevolgd werd door het succesvolle Plek onder de Zon) en zwerfvuilprojecten en naschoolse natuurclubs in diverse stadsdelen.

Van kabouterpad tot energieproject
Duizenden Amsterdamse kinderen hebben les van Mirella gehad, van Diemerbos tot IJburg. Mirella: 'Soms had ik meer dan 100 leerlingen op een dag. Dan stond je daar in weer en wind te wachten op een klas, terwijl er een hond over je kabouter pieste!'

Groene Kinderopvang
Na verloop van tijd verplaatste haar focus zich meer naar de doelgroep kinderopvang en het trainen van pedagogisch medewerkers: zodat zij natuurbeleving en duurzaamheid onderdeel maken van hun programma's. Dit gaat in 2018 een duurzame plek krijgen in de ANMEC Academie. 

Cirkeltje rond
Mirella verlaat ons op het moment dat we opnieuw de collectie van de NatuurMEdiatheek grondig gaan vernieuwen. Precies waarmee zij 12 jaar geleden ooit begon! Vandaar dat de vacature die we momenteel hebben niet zo zeer gericht is op het werk dat Mirella achterlaat, maar op dat van de toekomst. 

We wensen Mirella veel geluk in haar nieuwe baan!