Lenen en lid worden bij de Natuurmediatheek Amsterdam

Geplaatst op:

Lenen en lid worden bij de Natuurmediatheek Amsterdam

Bij de Natuurmediatheek Amsterdam leen en leer je van alles over natuur en duurzaamheid. Laat je inspireren door onze collectie en ga in gesprek met een van onze medewerkers. Wil je materialen of ander aanbod lenen? Dan word je lid.

Onze collectie

In de NatuurMEdiatheek vind je:

  • 160 lespakketten,-kisten en ontdekdozen over bijvoorbeeld ‘Herfst’, ‘Spinnen’, ‘Papier maken’ of ‘Magneten’;
  • Talloze spellen en activiteiten voor binnen en buiten
  • Veldwerk- en onderzoeksmaterialen. Loeppotjes, schepnetten en vlinderkasten zijn populair, maar denk ook aan microscopen, grondboren en diersporen;
  • 140 opgezette vogels, zoogdieren, skeletten en modellen van paddenstoelen. De eekhoorn, egel, mol en ransuil zijn het populairst;
  • Achtergrondinformatie zoals tijdschriften, boeken en natuuronderwijsmethoden.

Lid worden

Iedereen die woont of werkt in Amsterdam kan lid worden van de Natuurmediatheek Amsterdam. Neem online alvast een kijkje in ons aanbod. Als je iets vindt dat je graag wilt gebruiken wordt dan lid door je online te registreren. Om te kunnen registreren klik je hier of op reserveren bij het artikel dat je wilt lenen. Op de volgende pagina kan je je registreren.

Een lidmaatschap kost € 55,- per jaar. Studenten kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 15,- een lidmaatschap afsluiten. Basisscholen in Amsterdam zijn allemaal lid. Dit wordt door de gemeente vergoed.  

Als je al lid bent

Als je je al hebt geregistreerd, geef je bij het reserveren van het artikel jouw inloggegevens op en vervolgens kan je de reservering definitief maken.