2018 Komt eraan! Tijd voor goede voornemens?

Geplaatst op:

2018 Komt eraan! Tijd voor goede voornemens?

Column Ingrid Brekelmans december 2017

Het einde van het jaar nadert. Tijd om de balans op te maken en vooruit te kijken. Voor ANMEC bracht 2017 veel veranderingen: Een nieuwe directeur, nieuwe collega’s en een nieuw strategisch plan. Dat was nodig want voor de buitenwereld was niet altijd duidelijk waar ANMEC voor staat.

Onze missie is kort en krachtig: Duurzaamheid in het DNA van de jeugd van Amsterdam krijgen.
Ons motto daarbij is: 'It takes a village to raise a child'. Daarnaast zijn wij van mening dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen om de jeugd te betrekken bij duurzaamheid.  
We zijn daarom blij dat de behoefte aan educatie over duurzaamheid toeneemt. We zien dat ook terug in de items die geleend worden bij onze Natuurmediatheek. Het meeste wordt geleend voor de groepen 1 t/m 5 van de basisschool. We scoren gemiddeld een 8,5. Toch is er ruimte voor verbetering. Daarom gaan we in 2018 hard aan de slag zodat onze collectie nog beter aansluit bij de actuele thema’s én bij de belevingswereld van de jeugd van 0-18 jaar.

Op de vacature voor communicatie professional, waarin ik in mijn vorige column over schreef, zijn veel goede reacties gekomen. Zeer waarschijnlijk kunnen wij volgend jaar een nieuwe collega welkom heten. Deze persoon gaat ons helpen om o.a. één van onze voornemens: 'beter communiceren waar ANMEC voor staat en wat wij doen' te realiseren.

Ik wens iedereen prettige feestdagen. Tot volgend jaar!
Ingrid