Duurzaam in bedrijf >

Kinderopvang Groen en Duurzaam

Groen doet kinderen goed
Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ze vinden het leuk, het is gezond en ze leren er van. Er zijn genoeg mogelijkheden om natuur in de kinderopvang een plek te geven: het buitenterrein natuurlijker inrichten, insecten, slakken en planten binnen of buiten verzorgen en met de groep groene plekken bezoeken in de stad.
Ook een duurzame bedrijfsvoering heeft meerwaarde. Kinderen leren spelenderwijs afval scheiden en kunnen veel plezier hebben in het knutselen met gerecycled materiaal.

Een structurele plek voor Natuur en Duurzaamheid
Natuur en duurzaamheid verdienen een structurele plek in de kinderopvang. 2014 Jaar van de Groene Kinderopvang gaf al een flinke impuls hieraan. ANMEC zet het goede werk graag voort en stelde met de andere partners van het Jaar van de Groene Kinderopvang het Manifest Groene Kinderopvang op. Daarin hebben we ons gecommitteerd aan voortdurende en blijvende aandacht voor natuurbeleving en vrij buitenspelen in de kinderopvang. Tegelijk ziet ANMEC ook kansen voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering in de kinderopvang en de voorbeeldrol die pedagogisch medewerkers daarbij kunnen spelen. Wij denken bijvoorbeeld graag met je mee over thema's als energie- en waterbesparing en het voorkomen of hergebruiken van afval.

Wat biedt ANMEC
Voor de kinderopvang heeft ANMEC een speciaal aanbod:

  • (activiteiten)materialen
  • Via onze 'nieuwsbrief Kinderopvang' informeren wij geïnteresseerden over groene en duurzame onderwerpen, toegespitst op de kinderopvang in Amsterdam. Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief eens per seizoen.
  • In onze NatuurMEdiatheek zijn materialen te leen om met kinderen van 0-12 jr bezig te zijn met natuur- en milieu. 
  • Onze adviseur, Annette de Vries, is tevens makelaar in Noord-Holland van het landelijk programma Jong Leren Eten. Zij komt graag bij je langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een groene, gezonde en duurzame ontwikkeling op jouw locatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Annette.

 

Partners
Heeft u een aanbod voor kinderopvangorganisaties in Amsterdam en wil je, samen met ons, locatieleid(st)ers en pedagogisch medewerk(st)ers laten zien en meemaken wat er allemaal mogelijk is? Neem dan contact op met Annette de Vries.

Projecten

Het internationale programma Eco-Schools is gebaseerd op het principe 'student-led change'. Dat betekent dat leerlingen een heel belangrijke rol...
Lees verder

Groen doet kinderen goed Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ze vinden het leuk, het is gezond en ze leren er van. Er zijn genoeg...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Duurzaam in bedrijf'

Educatief aanbod

Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als de spelers alles zou mogen bepalen? Het spelersteam bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Duurzaam in bedrijf'

Meer weten?

Annette de Vries
Annette de Vries
Makelaar Jong Leren Eten
020 - 622 54 04