Duurzaam in bedrijf >

Workshop Duurzaamheid in het basisonderwijs

Een duurzame wereld: genoeg, voor iedereen, voor altijd. Duurzaamheid gaat over complexe problemen in complexe systemen. Hoe pak je dat aan in het basisonderwijs, zodat jouw leerlingen opgroeien tot duurzame wereldburgers?

Wat nodig is, is het natuurlijk systeem snappen. Met kennislessen en natuurbelevingsactiviteiten. Tegelijk draait het om waardenontwikkeling: kinderen leren om goed te zijn voor zichzelf, voor de ander en voor de omgeving.

Hoe dan?
ANMEC maakt het samen met jullie en met behulp van de materialen in de NatuurMEdiatheek concreet en uitvoerbaar. We gaan papier recyclen, filosoferen over afval en onderzoekend leren over drinkwater, stroomverbruik en kringlopen. Je krijgt een handige checklist mee hoe je van jouw les een duurzame les maakt.

Doel

In deze workshop leer je op welke manier je lesdoelen voor duurzaamheidseducatie concreet kunt vormgeven en realiseren.

Doelgroep

Leerkrachten en pedagogisch medewerkers basisonderwijs / IKC

Locatie

NatuurMEdiatheek, Plantage Middenlaan 2E
Het is ook mogelijk de workshop aan te vragen op de eigen locatie.

Beschikbaarheid

Op aanvraag

Prijs € 340,- voor 10-20 deelnemers
Duur 2 uur

Projecten

Het internationale programma Eco-Schools is gebaseerd op het principe 'student-led change'. Dat betekent dat leerlingen een heel belangrijke rol...
Lees verder

Groen doet kinderen goed Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ze vinden het leuk, het is gezond en ze leren er van. Er zijn genoeg...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Duurzaam in bedrijf'

Educatief aanbod

Bekijk ons aanbod 'Duurzaam in bedrijf'

Meer weten?

Elena Francissen
Elena Francissen
Adviseur
020-6225404