Duurzaam in bedrijf >

Training op maat

ANMEC biedt voor medewerkers in de kinderopvang diverse trainingsdagen over natuurbeleving. Om te beginnen zijn dat  Groen is Gras (0-4 jaar) en De Opvang naar Buiten (4-12 jaar). Voor pedagogisch medewerkers die zich al wat langer met de materie bezig houden is er de Masterclass Natuuractiviteiten (0-12 jaar). Dit zijn geheel verzorgde trainingen die wij kunnen geven op uw eigen opvanglocatie of bij ANMEC.
Verzorgt uw locatie opvang voor 0-13 jaar en wilt u alle medewerkers gelijktijdig scholen? Ook dat kan. Hiervoor biedt ANMEC de Basistraining Kind en Natuur aan.
 
Daarnaast is ANMEC te benaderen voor programma's op maat. Hieronder geven we voorbeelden van mogelijke programma's. Combinaties van de diverse elementen in de programma's en aanvullingen zijn uiteraard mogelijk, afhankelijk van uw wensen.

Naar buiten
In 2-3 uur tijd ondernemen we allerlei activiteiten waarbij de deelnemers inspiratie opdoen voor leuke, groene en uitdagende natuurbelevingsactiviteiten in de eigen buitenruimte. Na afloop weet je: hier kan ik morgen meteen mee aan de slag!
Programma van 2 uur op de eigen locatie: € 410,- , max 16 deelnemers.

Ervaren en ontwikkelen
Tijdens een teammiddag prikkelen we de eigen creativiteit door te starten met een aantal natuuractiviteiten die passen bij de leeftijdsgroepen waar de cursisten mee werken. Vervolgens dagen we het team uit zelf natuuractiviteiten te bedenken en uit te werken. De cursusleider inspireert met concrete materialen en beelden. Ter afsluiting besteden we aandacht aan ´hoe verder?', zoals tips om je collega's ook enthousiast te maken voor natuur en de ingeslagen weg vast te houden.
Prijsindicatie voor een programma van 2 uur op de eigen locatie: € 410,- , max 16 deelnemers.

Thema-avond
Onze consulent komt vertellen over de ins en outs van natuurbeleving, het belang hiervan voor de ontwikkeling van kinderen en de mogelijkheden in de opvang en thuis. U kunt ons uitnodigen voor bijvoorbeeld een ouderavond of teamvergadering. Prijsindicatie voor een programma van 1,5 uur, op de eigen locatie: € 325,-, max 40 deelnemers.

Invulling studiedag
Een studiedag geheel in het teken van natuurbeleving, voor alle medewerkers van diverse locaties. Na een plenaire start nemen onze consulenten de pedagogisch medewerkers mee naar buiten in groepen (0 - 2, 2-4 en 4-13), natuuractiviteiten ondernemen. Daarna wisselen we ervaringen, beelden en inspiratie uit en blikken we vooruit: hoe ga je hiermee verder in je team.
Prijsindicatie voor een programma van 4 uur, op de eigen locatie: €1800,-, max 75 deelnemers.

Zelf uw training samenstellen
Het heet niet voor niets 'training op maat': de inhoud bepaalt u in overleg met onze consulent Annette de Vries. Samen inventariseren we de wensen en mogelijkheden van uw organisatie. Vervolgens stelt ANMEC een programma met u op, dat aansluit op uw organisatie, de toekomstplannen, de medewerkers en de vragen die er zijn.

Doel

Samen ervaren hoe belangrijk en leuk het is om natuur een concrete plek te geven in je dagelijkse programma en de mogelijkheden van je buitenruimte ten volle benutten.

Doelgroep

pedagogisch medewerkers, gastouders en peuterspeelzaal medewerkers

Locatie

ANMEC / op locatie

Beschikbaarheid

op aanvraag

Prijs € 410,00 (op basis van een 2 uur durende bijeenkomst/training)
Duur 2 uur (in overleg kan de tijdsduur worden aangepast)

Projecten

Het internationale programma Eco-Schools is gebaseerd op het principe 'student-led change'. Dat betekent dat leerlingen een heel belangrijke rol...
Lees verder

Groen doet kinderen goed Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ze vinden het leuk, het is gezond en ze leren er van. Er zijn genoeg...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Duurzaam in bedrijf'

NatuurMEdiatheek

Wil je goede activiteiten en lesprogramma's organiseren over natuur, milieu of duurzaamheid? Wij bieden de informatie en middelen. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap, wat je daarvoor krijgt en onze openingstijden.
Amsterdamse basisscholen krijgen hun lidmaatschap (t.w.v. € 55,-) cadeau van de Gemeente Amsterdam, op voorwaarde dat zij hun reserveringen plaatsen via www.nmegids.nl/amsterdam. Bij een lidmaatschap en voor het lenen van materiaal gelden deze algemene voorwaarden

Educatief aanbod

Bekijk ons aanbod 'Duurzaam in bedrijf'

Meer weten?

Annette de Vries
Annette de Vries
Makelaar Jong Leren Eten
020 - 622 54 04