Duurzaam in bedrijf >

Inspiratiesessie Duurzame Kinderopvang

Het thema duurzaamheid leeft en borrelt in de Amsterdamse kinderopvang en bij ouders. We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze kinderen. Hoe geven we dat vorm in de opvoeding, in de organisatie en waartoe precies? De een is pionier, de ander komt net kijken en velen van ons zitten daar ergens tussenin. Het is een nieuw, soms kronkelig pad waar wij als opvoeders met elkaar over in gesprek moeten gaan en blijven.

Hoe geven we het goede voorbeeld aan kinderen als het gaat om zorgen voor de aarde, respectvol omgaan met elkaar en met de natuur? Wat geven we kinderen mee, zodat ze kunnen opgroeien in en bijdragen aan een duurzame toekomst voor ons allemaal? En welke duurzame keuzes kunnen we maken in de organisatie als het gaat om spullen en personeel?

We kunnen veel van elkaar leren als we ervaringen, kennis en inspiratie delen; een community. Daarom organiseren we deze inspiratiebijeenkomst. In gesprek met elkaar en experts delen we kennis, ervaringen en inspiratie over duurzaam opvoeden in een duurzame organisatie.


 Programma:

16:45u Inloop 
17:00u Sessie 1 Een duurzame organisatie. Hoe zorg je als professional voor jezelf, de ander, je personeel? Welke duurzame keuzes kun je maken als het gaat om materialen en investeringen?
18:15u Een plantaardig hapje en rondkijken op de locatie
18:45u Sessie 2 duurzame opvoeding. Hoe kunnen we kinderen een duurzame opvoeding meegeven? We gaan het onder andere hebben over duurzaam spelen en ontdekken, materialen, en je eigen voorbeeldrol als opvoeder. 
19:45u Afsluiting 

Sessie 1 Een duurzame organisatie & omgeving

Hoe kun je het thema duurzaamheid in jouw organisatie of omgeving vormgeven? Aan de hand van theoretische inzichten en ervaringen uit de kinderopvang praktijk gaan we de diepte in. We wisselen uit, inspireren elkaar en we maken de stap naar concrete acties waar je morgen mee kunt beginnen. Door Méla Krijger, pedagoog en adviseur natuur- en duurzaamheidseducatie kinderopvang bij ANMEC.

Sessie 2 duurzaamheid in de praktijk; waar begin ik?

Wat kunnen we in de praktijk met kinderen doen om ze een positieve natuurervaring op te laten doen? We gaan met een aantal praktische makkelijk inzetbare activiteiten en aan de slag die je volgende dag meteen al in je eigen praktijk kunt gebruiken. Door Brenda Bruinenberg, onderwijskundige, trainer en educator bij NME centrum de De Helderse Vallei uit Den helder.

Doel

In gesprek met elkaar en experts delen we kennis, ervaringen en inspiratie over duurzaam opvoeden in een duurzame omgeving.

Doelgroep

Pedagogisch medewerkers, locatieleiders, pedagogen, beleidsmedewerkers, gastouders, en ouders die actief zijn in en rond kinderdagverblijf, voorschool of op de BSO. 

Locatie

Kindercampus Zuidas
Adres: Antonio Vivaldistraat 15
1083 HP Amsterdam. 
8 minuten lopen vanaf metrostation RAI

Beschikbaarheid

Woensdag 2 oktober van 16:45 tot 19:45u

Prijs Gratis, wel even aanmelden.
Duur 16:45 tot 19:45u

Projecten

Het internationale programma Eco-Schools is gebaseerd op het principe 'student-led change'. Dat betekent dat leerlingen een heel belangrijke rol...
Lees verder

Groen doet kinderen goed Natuur in de kinderopvang is goed voor kinderen. Ze vinden het leuk, het is gezond en ze leren er van. Er zijn genoeg...
Lees verder
Bekijk alle projecten 'Duurzaam in bedrijf'

Educatief aanbod

Hoe zou de ideale wereld eruit zien, als de spelers alles zou mogen bepalen? Het spelersteam bestuurt een eiland waar niets vaststaat en alles...
Lees verder
Bekijk ons aanbod 'Duurzaam in bedrijf'

Meer weten?

Méla Krijger
Méla Krijger
Adviseur
020 - 6225404