Duurzaamheid in de stad

Duurzaamheid kan over alles gaan, maar niemand kan alles doen. Daarom kiest ANMEC voor duurzaamheidsthema's die actueel zijn in Amsterdam en bij Amsterdammers passen. Zij willen een gezonde en prettige leefomgeving en schone, slimme producten en diensten waarmee zij geld kunnen verdienen of besparen. Dat kiezen wij als uitgangspunt om te bouwen aan duurzaam Amsterdam.

 • Natuurlijk spelen

  Het is goed voor kinderen om in de natuur te spelen. Ze leren er bewegen, samenwerken en het maakt ze blij. Bijna ongemerkt leren ze de wereld om hen heen beter begrijpen en waarderen.
  ANMEC ondersteunt daarom initiatieven op iedere schaal om groene speelplekken te creëren: met ideeën, activiteiten, en ondersteunende materialen.

  Lees verder
 • Voedsel in de stad

  Voedsel heeft een grote impact op ons welbevinden en op onze aarde. ANMEC ondersteunt projecten die Amsterdammers helpen verantwoorde voedselkeuzes te maken. Mensen die zelf voedsel willen verbouwen kunnen bij ons terecht voor praktische adviezen, een cursus stadstuinieren of tips om buurtgenoten bij hun tuin te betrekken. Gezond en lekker hoeft zo niet meer van ver te komen!

  Lees verder
 • Klimaat en energie

  Iedereen in Amsterdam staat voor de uitdaging om de stad weerbaarder te maken tegen intensieve neerslag. Dat kan met kleine aanpassingen in de buitenruimte of met behulp van technologische innovaties. Daarnaast zijn er verschillende technische mogelijkheden om ons energieverbruik te verminderen en duurzame energie optimaal te benutten. ANMEC wil én kan daar in iets betekenen met lesprogramma's voor het onderwijs, projecten, trainingen en advies.

  Lees verder
 • Duurzaam in bedrijf

  Steeds meer bedrijven maken werk van duurzaamheid. Ze besparen energie en grondstoffen of gebruiken 'afval' als grondstof. Dat vraagt om andere competenties voor hun (toekomstige) medewerkers. Tegelijk kunnen duurzame ondernemers de jongeren inspireren en innovatie tot leven brengen. Daarom wil ANMEC contacten tussen onderwijs en bedrijfsleven stimuleren. 

  Lees verder
 • Leren in de stadsnatuur

  ANMEC is sterk in het ontwikkelen van (buiten-)schoolse programma’s voor Natuur- en Milieueducatie (NME). We koppelen natuurbeleving aan kennis en inzichten die nodig zijn om bewuste, duurzame keuzes te maken. We hebben oog voor de bredere doelstellingen van onderwijs en kinderopvang. Voor hen zijn we een verbindende schakel naar Amsterdamse NME-aanbieders.

  Lees verder
 • Afval in de stad

  Zwerfafval is Amsterdammers een doorn in het oog. Netjes weggegooid ‘afval’ is vaak een verspilling van grondstoffen. Anderen kunnen afdankertjes goed gebruiken, wat stuk is kun je repareren en afval kan worden gerecycled. Door kinderen en bewoners daarmee bekend te maken, kunnen zij bijdragen aan de duurzame economie van morgen. Bedrijven en bewonersinitiatieven dienen als inspirerende voorbeelden.

  Lees verder