Voedsel in de stad >

INTERVIEW: Anna: “Student in de Klas is een win-winsituatie”

Geplaatst op:

INTERVIEW: Anna: “Student in de Klas is een win-winsituatie”

Bij ANMEC ondersteunen we graag leraren en andere sleutelfiguren van de toekomst. Zoals bijvoorbeeld Anna Thijssen, 3e jaars student Food Commerce & Technology aan InHolland. Voor ANMEC loopt zij stage bij ons splinternieuwe traject 'Student in de Klas'. Anna is er zeer over te spreken.

“Dit traject loopt nu iets langer dan een half jaar en het is echt een winwin-situatie, aldus Anna. “2e jaarsstudenten van Food Commerce & Technology leren over voedseleducatie, persoonlijk leiderschap, presenteren, de studenten van de Pabo gaan aan de slag met voedseleducatie en de basisschool krijgt een leuke les verzorgd waarin de leraar bijna niets hoeft te doen. Ik organiseer dat. En ik onderzoek hoe dat project nog beter kan gaan lopen. Dat doe ik vanuit InHolland, op verzoek van ANMEC en de GGD

Elkaar helpen voor de klas

“In gesprekken met alle betrokken partijen bleek dat de Food Commerce Studenten (niet opgeleid als leraren, red), bij het geven van de Smaaklessen nieuwe kennis en enthousiasme in de school brengen, maar wel moeite hebben met ordehandhaven en didaktiek. Waarom voegen we daar niet een pabo-student aan toe, bedachten we. De Pabo heeft namelijk een module gezonde voeding. De module sluit prachtig aan bij de smaaklessen en hun kennis en ervaring helpt de studenten van Food Commerce & Technology weer enorm bij het op een leuke en goede manier voor de klas staan.

Lekkerdere of veiligere vla

Anna haar opleiding gaat niet alleen over voedsel maar ook over alles wat er verder nog bij voeding en voedselvoorziening komt kijken. En dat komt goed van pas bij haar stage. “Van logistiek naar creatief naar verpakken naar voedingsmiddelen wetgeving. Ze willen je zoveel mogelijk aanbieden, zodat je zelf in principe ook een onderneming kan starten in de voedingswereld. Als ik ben afgestudeerd kan ik bijvoorbeeld de smaak van een vla verbeteren of de kwaliteit of de veiligheid. Gaat het volgens protocol, is het veilig? Ook dat soort zaken”

Anna krijgt bij deze stage veel mee over gezonde voeding voor kinderen en de rol die educatie daar in speelt: “We willen dat kinderen vroeger en bewuster bezig zijn met eten.” Anna is breed geïnteresseerd en geeft aan dat ze juist ook graag bezig is met de andere kant van het verhaal, de marketing en het commerciële gedeelte. “Leuk aan onze opleiding is dat ze veel verschillende projecten doen met heel veel bedrijven. Altijd nieuw. Die bedrijven moeten ook wel met de tijd meegaan. Er zijn momenteel zoveel innovatieve bedrijven op dit gebied. Ik vind de voedingsmiddelenbranche echt interessant.“

Meer kennis van de stad

Door het werken bij ANMEC ziet ze haar kennis en begrip van Amsterdam groter worden. “Ik vind het leuk dat ik via ANMEC ook de stad waar ik woon beter te leren kennen. Je begint met bepaalde indruk aan zo’n stage, maar je weet van tevoren niet met welke partijen je gaat samenwerken. Ik weet door deze stage nu veel meer over basisscholen en schooltuinen bijvoorbeeld.”

Ga naar Smaaklessen - student in de klas