Het waren tien mooie jaren

Geplaatst op:

Het waren tien mooie jaren

Na zeventien jaar werken in De Groene Plantage, eerst bij IVN en de laatste 10 jaar bij ANMEC, verruilt Nienke Kwikkel haar Amsterdamse werkplek voor het landelijk gebied. In september start zij als Programmamanager Betrekken bij Groen bij Landschap Noord-Holland. Een mooie uitdaging waar ze heel veel zin in heeft. 

 

Nienke: "Afscheid nemen van een mooie organisatie als ANMEC vind ik lastig". Ze heeft veel meegemaakt in de tien jaar dat zij bij ons werkte. Ze heeft bijvoorbeeld heel veel groene initiatieven zien ontstaan en mooie educatieve programma’s voorbij zien komen en bij mee mogen denken. Duurzaamheid is eindelijk van marge naar mainstream gegaan (dat was de titel van de nota Leren voor Duurzame Ontwikkeling 2004-2007), mede dankzij de enorme inzet en bevlogenheid van mensen met wie Nienke mocht samenwerken. Nienke: "Ik denk dat er mooie kansen liggen voor educatie in de stadse leefomgeving."

 

In haar jaren bij ANMEC heeft Nienke heel veel Amsterdammers mogen adviseren bij hun groene initiatieven, o.a. voor het versterken van hun aanvragen bij het NME Fonds. Maandelijks bracht ze mensen bij elkaar in het Groen Café om uit te wisselen en het groene geheugen van de stad uit te breiden.

Intussen ontwikkelde zij zich op pedagogisch didactisch gebied en zette haar kennis in voor projecten op gebied van kwaliteitsverbetering NME, zoals Oogst Rekenen en Taal en lesobservaties voor de schooltuinen en NME-lessen in de stad. 

 

Nienke's collega’s bij ANMEC zullen haar werkzaamheden op de korte termijn overnemen en er wordt snel versterking gezocht om het werk door te laten gaan. Deel de vacature in je netwerk! 

 

Als Amsterdammer blijft Nienke natuurlijk op de hoogte en betrokken bij het goede werk in de groene stadse omgeving.