Leren in de stadsnatuur >

Dag van de Duurzaamheid bij ANMEC

Geplaatst op:

Dag van de Duurzaamheid bij ANMEC

Voorleesactie, open middag en Workshop

Op 10 oktober vindt de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid plaats. Om te laten zien dat duurzaamheid belangrijk is, vinden in het hele land allerlei activiteiten plaats. 

Voorleesactie
Burgemeester Femke Halsema opent de voorleesactie in Amsterdam. Ook wethouder Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid Marieke van Doorninck leest voor op een Amsterdamse basisschool. Wil jij een gastspreker in de klas die werk maakt van duurzame energie en na het voorlezen daarover in gesprek gaat met jouw leerlingen? Laat het weten aan onze adviseurs via ons contactformulier en wij zoeken een voorlezer bij jouw klas. 

Let op: om het gratis voorleesboek te ontvangen, meld je je school aan via http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen/. Voor deze jubileumeditie verscheen het boek ‘De kracht van nieuwe Energie’. Van dit boek is er één exemplaar per school gratis beschikbaar.

Open middag NatuurMEdiatheek op 10-10
Van 13:00 tot 17:00 is de NatuurMEdiatheek open voor alle leerkrachten, pedagogisch medewerkers en NME-ers. Een goed moment om eens lekker op je gemak door onze collectie leermiddelen te snuffelen. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen bij het vormgeven van je les of activiteit. Neem vooral je jaarplanning of methode mee. Je gaat gegarandeerd met goede ideeën naar huis.

 

Workshop Onderzoekend leren – Biomimicry op 7 november*
Voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers organiseren wij deze gratis workshop. Je leert hoe je met jouw groep (kinderen van 8 – 12 jaar) aan de slag kan gaan met onderzoekend leren in de aansprekende en duurzame context van de Biomimicry. ANMEC organiseert deze workshop in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. Voor deelnemers aan de workshop ligt op 7 november een gratis toegangsbewijs voor de Hortus klaar in de NatuurMEdiatheek. Je kunt je bezoek aan onze open middag en workshop dus combineren met een bezoek aan de Hortus (onze buren) of een ander moment de Hortus bezoeken. Check ook de Biomimicry les van de Hortus!
* Deze workshop zou plaatsvinden op 10-10, maar is uitgesteld zodat meer deelnemers de kans hebben hieraan mee te doen.

 

Gemeente Amsterdam verzamelt op deze site alle DvdD-activiteiten in Amsterdam.

Meer weten?

Sharyl van Harlingen
Sharyl van Harlingen
Adviseur
020-6225404