Ontdek alles over natuur en duurzaamheid in de buurt!

Wij bouwen aan een netwerk waarin we optimaal kennis kunnen delen en ontwikkelen. Wil je met ons werken aan een duurzame stad? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Aanbod

Netwerk buurt meer »

We helpen je direct, via ons netwerk of waar nodig met langere ondersteuning.

32 lessen voor de toekomst
Aan de slag met afval - koffer en website
Bijen - maak een Air Bee & Bee (leeftijd: 6+)
Dieren houden in de klas
Droogbloemen schilderij (leeftijd 4+)
Moestuinieren: Pootstok
Moestuinieren: Tuinschepjes
Plantenpers set
Veldwerkmateriaal
Vlinders: vlinderkweekkast
Zoekkaarten
Botanisch stoepkrijten (leeftijd 8+)
Kabouterpad, groep 1 t/m 2
Spinnen: inspiratiepakket groep 1 t/m 2
Water - ontdekdoos, groep 1 t/m 2
Wormen: inspiratiepakket groep 1 t/m 2
Basismap Boerderij, groep 1 t/m 3
Basismap Tuincentrum, groep 1 t/m 3
Bomen: inspiratiepakket groep 1 t/m 5
Insecten: inspiratiepakket groep 1 t/m 5
Pieren en pissebedden, groep 1 t/m 8
Waterleven: inspiratiepakket groep 1 t/m 8
Boerderijdieren: inspiratiepakket groep 1 t/m 2

Adviseur:

Lidy Zeinstra

Mijn passie is om jou te laten ontdekken wat stedelijke natuur voor jou betekent. Niets is zo belangrijk als een groene natuurrijke stad waarin jij kan bewegen en beleven. En bovendien zijn de planten en dieren onze medebewoners van Amsterdam. De natuur is even dynamisch als de stad zelf. Dieren en planten verdwijnen uit de stad omdat er geen plek meer voor hen is, en andere soorten verschijnen. Amsterdam kent een grote variatie in flora en fauna. Toch heeft de natuur het niet altijd gemakkelijk in de stad. Door groene plekken te realiseren en te onderhouden kunnen de planten en dieren verblijven en kan jij ontdekken en beleven wat de natuur voor jou betekent. En ik kan je daarbij ondersteunen door mijn jarenlange ervaring in stedelijk natuurbeheer en het betrekken van mensen. Tenslotte is groen in de stad een stuk gezelliger ūüėä

Heb je vragen of heb je een goed idee voor een groene buurt, wil je werkgroep of project in jouw buurt opzetten laat me het weten, ik denk graag met je mee.

Deze gemeenschap is voor iedereen die aan de slag wilt gaan in het groen in jouw buurt. Dit kan buurtgroen zijn, groen (sport)parken of moestuinieren. Ook als je inzet voor specifieke diersoorten. Ons netwerk bestaat uit vele verschillende groene organisaties die actief zijn in het stedelijke groen van de stad Amsterdam. Samen vormen we het Groen Platform Amsterdam en Buurtgroen020. Onze gezamenlijke kennis van stedelijke groen, inzichten en maatschappelijke betrokkenheid vormen een groene handreiking aan elkaar en aan de gemeente Amsterdam.

Samen zetten we projecten op en doen we onderzoek. Ook geef ik trainingen en workshops rondom biodiversiteit, beheer en participatie en we kijken op welke wijze we de stad nog meer kunnen vergroenen.

Doe je mee?

Lid worden

Bijeenkomsten

Netwerk buurt

ANMEC organiseert gedurende het jaar diverse bijeenkomsten om van elkaar en van specialisten te leren. Dat zijn open inspiratiebijeenkomsten maar ook specifieke workshops en cursussen over educatieve, pedagogische thema’s. Wil je met je organisatie aan de slag met natuur en duurzaamheid, dan verzorgen we graag een teamtraining op maat voor je. We hebben bovendien een breed netwerk van experts en ervaringsdeskundigen die we daarbij in kunnen zetten.

Moestuinieren in jouw buurt
Biodiversiteit in jouw straat
Vogels in jouw buurt
Inspiratie in de NatuurMEdiatheek
Educatie op Volkstuinen

#buurt

104.893

Ouders

2.316

Actieve leden

412

Doelen bereikt

23

Partners

Samen met Amsterdam

Samen stimuleren we het ontdekken van natuur en duurzaamheid in en vooral ook mét de stad