Wat kan je met de ANMEC NatuurMEdiatheek en ons aanbod?

 

De Natuurmediatheek is de fysieke locatie waar we aanbod ontwikkelen, waar iedereen ons aanbod kan komen bekijken, waar men langs kan komen voor advies en samen kan komen met anderen uit de doelgroep of met eenzelfde ambitie. 

 

ons aanbod bestaat uit

Voorbeelden uit de natuur - zoals opgezette dieren, fossielen en andere materialen uit de natuur en achtergrondinformatie over natuur en milieu.

Lesmaterialen -  zoals inspiratietassen, lespakketten, onderzoeks- en veldwerkmaterialen

Advies – bij je aanpak en benodigdheden, met voorbeelden over hoe anderen het doen, over ontwikkelingen rondom actuele thema’s, en tips bij wie/waar je terecht kunt in stad en land.

Workshops – over specifieke thema’s of methoden, met anderen die net als jij méér willen doen en leren, met super veel praktijkvoorbeelden en inbreng van expertise. Open aanbod en op maat of in company.

Projecten – in opdracht van anderen of op eigen initiatief ontwikkelen we ook speciale projecten, om een thema of een doelgroep extra aandacht te kunnen geven.  

 

expertise op verschillende natuur en duurzaamheidsthema's

Voedsel - Annette de Vries

Afval - Elena Francissen

Klimaat - Méla Krijger

Energie - Elena Francissen

Water - Elena Francissen

Groen - Lidy Zeinstra

 

innovatie als vast onderdeel 

Omdat wij de verschillende omgevingen in de stad zo goed mogelijk willen ondersteunen hebben wij innovatie van ons aanbod en de manier waarop we het aanbieden tot een vast onderdeel gemaakt van onze routine. We gebruiken hierbij de input vanuit de wetenschap, van experts op afstand. Maar misschien vinden wij het nog wel belangrijker om ook de experts in het veld hierbij te betrekken. Deze experts voor de klas, in de buurt, op de opvang kunnen ons precies aangeven waar behoefte naar is en waar er gaten vallen in het reeds bestaande aanbod. Daar kunnen onze onderwijsprofessionals in samenwerking met deze omgevingen nieuw aanbod voor ontwikkelen. Door middel van feedback van de experts op afstand en uit het veld en door speciale sessie waarin we samen met de gebruikers aanbod ontwikkelen en verbeteren blijven we ons aanbod verbeteren en waar nodig innoveren.  

 

bekijk het aanbod in de natuurmediatheek

Het grootste gedeelte van het aanbod dat te vinden is in de NatuurMEdiatheek is tegenwoordig ook online te bekijken. Filter het totale aanbod op onze aanbodpagina je eigen wensen en jouw domein. Elk lid van de ANMEC NatuurMEdiatheek mag hiervan reserveren en lenen. Bekijk Lid worden voor meer informatie over ons lidmaatschap.

 

advies over aanbod

Heb je een vraag over ons aanbod? Neem gerust contact op via natuurmediatheek@anmec.nl. We helpen je graag. Wilt u graag wat langer met ons praten over het aanbod of over andere zaken, dan nodigen we je graag uit om een afspraak met ons te maken  met kan je altijd een afspraak maken voor ons (online) spreekuur.  

Bezorgingspilot

Vanaf maandag 14 september kun je je opgeven voor de bezorgingspilot voor gereserveerde materialen uit onze NMEdiatheek. Voor basisscholen is het transport gratis. Kinderdagverblijven en andere organisaties betalen 20 euro per rit. We werken samen met Winning Wheels (https://www.winningwheels.nl), die op een duurzame manier de gereserveerde materialen komt brengen en halen. Voor meer informatie over de bezorgingspilot neem je contact op met de NatuurMEdiatheek tel. 622 54 04 en vraag naar Diederik of Betty. 

 

Meer info