kinderboekenweek gi-ga-groen

Bomen klimmen, diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken, vliegeren op het strand, een hut bouwen, picknicken in het park, vogels spotten en een eigen moestuin maken. De kinderboekenweek 2022 (5 tm 16 oktober) kleurt dit jaar groen, Gi-ga-groen! Samen gaan we genieten van de gekste, spannendse en mooiste natuurverhalen. En hoe leuk is het om dit juist buiten te doen, bijvoorbeeld in combinatie met een passende natuuractiviteit. Om jou als leraar of pedagogisch medewerker te helpen om het thema een leuke invulling te geven hebben we hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.  

 Giga groene inspiratie en literatuur voor onderwijzers en opvoeders 

  • 3x gratis gastles over kriebelbeestjes voor de kinderopvang. In de Gi-Ga-Groene Kinderboekenweek houdt Méla Krijger 3 gratis gastlessen rondom het boek “Fien & Teun, het GiGAGrote Kriebelbeestjesboek”. Ze leest voor, vertelt over haar favoriete kriebelbeestje de pissebed én gaat met de kinderen op pad. Wil je dat Méla ook bij jou langskomt? Kijk voor meer informatie en aanmelden in de NME gids.
  • Kom naar de inspiratiebijeenkomst Gi-Ga-Groen voor leerkrachten. OBA School organiseert samen met de Alan Turingschool en de Hortus deze bijeenkomst voor leerkrachten. Met veel inspiratie en praktische ideeën om in de Kinderboekenweek (én daarna) mee aan de slag te gaan 
  • Zoom mee met de leerkracht community duurzaam basisonderwijs die op 28 september in het teken staat van Gi-Ga-Groen: deel ideeën voor een groene en duurzame kinderboekenweek én krijg een sneak preview van het kinderboekenweek geschenk.
  • Download het artikel 'verbinden met de natuur voor een duurzame toekomst' Het proces van natuurverbinding ontvouwt zich in een kinderleven maar ook in dat van jou als opvoeder. Ontdek waar je hart sneller van gaat kloppen. Iedereen kan op zijn eigen manier, met zijn eigen passie en kwaliteiten iets doen om de wereld een stukje beter te maken 
  • Luister de podcast 'Biomimicry; hoe prikkelt de natuur jouw innovatief vermogen? van MonkeyTalk 
  • Sluit je aan bij het Groene leernetwerk! Eén van de tips om positieve verandering voor elkaar te krijgen is: maak een groepje. Want samen kom je verder, hou je het veranderproces in beweging en inspireer je elkaar. We ontmoeten elkaar online en offline. Doe je mee?
  • Leen het boek 'Het laatste kind op straat' en check onze andere boeken voor groene professionals.

Meer info