ANMEC en IVN Natuureducatie bundelen krachten

persbericht

ANMEC en IVN Natuureducatie bundelen krachten

 

AMSTERDAM. Stichting ANMEC, het Amsterdamse expertisecentrum voor leren over natuur en duurzaamheid, fuseert per 1 januari 2021 met IVN Natuureducatie.
Samen hopen beide partijen nog meer te kunnen doen om Amsterdamse buurten te vergroenen, en de natuur een vaste plek te geven in de harten van Amsterdammers.

Al meer dan 25 jaar zet ANMEC, trotse eigenaar van een zeer uitgebreide Natuurmediatheek, zich in voor een groene en gezonde leefomgeving in de hoofdstad. Met behulp van educatieve activiteiten, training en advies, het uitgebreide netwerk en de uitleen van lesmateriaal aan scholen, hebben al heel wat kinderen van alles geleerd over de natuur in de stad, over waar ons voedsel vandaan komt, over energie, kringlopen en duurzaamheid.

Het samengaan van ANMEC en IVN Natuureducatie zorgt ervoor dat veel kennis wordt gebundeld en de slagkracht wordt vergroot, zodat beide organisaties samen uiteindelijk nog meer kunnen bereiken. Zowel ANMEC als IVN verheugen zich dan ook zeer op de samenwerking.

Missie: Een Groen (minnend) Amsterdam!
‘Alle medewerkers van ANMEC verheugen zich op de samenwerking met hun IVN-collega`s, waardoor ook een groter en veelzijdiger aanbod zal ontstaan om de Amsterdammer en haar stad nog groener en duurzamer te maken,’ aldus Atze Sytsma, interim-directeur van ANMEC.

Directeur Jelle de Jong van IVN Natuureducatie: ‘Amsterdam wil een van de groenste steden van Europa zijn, waar alle bewoners binnen 100 meter van hun huis natuur kunnen beleven. IVN en ANMEC dragen samen graag bij aan deze prachtige ambitie, te beginnen met het verbinden van alle kinderen met de natuurlijke leefomgeving!’

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Atze Sytsma van ANMEC: T. 0653292938 M: anmec@anmec.nl
of met de persafdeling van IVN Natuureducatie: T. 06-22377757 M. pers@ivn.nl

 

 

Meer info