Ontdek het groen in de stad

Ontdek de biodiversiteit in jouw stad en beleef wat dit groen voor jou betekent. Wil je jouw eigen groente kweken of jouw straat vergroenen.? Wil je weten welke vogels in jouw wijk vliegen of gewoon iets vertellen over jouw groen, dat kan. Bij ANMEC vind je informatie, lesmateriaal en een groot netwerk rondom groen en biodiversiteit.

Groen wordt steeds belangrijker voor de stad Amsterdam. Meer mensen gaan naar buiten. Ze ontdekken de volkstuinenparken en wandelen door de historische scheggen van Amsterdam. Anderen beginnen met moestuinieren in hun straat of voorzien de schoolpleinen van meer natuur.  Het Amsterdamse groen geeft een grote variatie aan planten en dieren in de stad. Veel organisaties zetten zich in voor het aanleggen, behouden en onderhouden van de natuur in de stad. Onderzoek en kennis worden gedeeld in het Groen Platform Amsterdam. Lokale vragen en buurtprojecten worden gedeeld in Buurtgroen020. Een groene stad is gezonder, socialer en spannender.

 

 

 

"We hebben nog veel te winnen op het gebied van groene ruimtes" 

Droom je ook over een groene plek in jouw buurt, wil je dat kinderen en mensen meer te weten komen over de natuur en wat je allemaal kan ontdekken in jouw buurt? Ik denk graag met je mee.

Lidy

Je kan me per mail bereiken op lidy@anmec.nl

 

Meer info