Bodemdieren

2023 zou wel eens het jaar van de bodemdieren kunnen worden. Vanaf 2 maart 2023 is de film Onder het maaiveld te zien in Nederlandse bioscopen en filmtheaters. Deze film laat de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en toont het grote belang van een gezonde bodem.

De Tiny Ten en de strijd tegen klimaatverandering
Waarom is een gezonde bodem zo belangrijk? Een gezonde bodem helpt bij het vasthouden en zuiveren van water, het opslaan van koolstof, het tegengaan van hittestress, natuurlijke plaagbestrijding en het recyclen van voedingsstoffen. Kortom, het is essentieel voor onze voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering.

De “Tiny Ten” zijn de 10 ‘onzichtbare helden van de natuur’: 10 kleine beestjes die helpen bij het gezond houden van de bodem. Ze zijn alleen niet zo zichtbaar én aaibaar zijn als de welbekende Big Five.

Hoe kom je als Amsterdammer meer over deze Tiny Ten te weten die net boven of onder de grond leven? En wat kan jij doen om de grond gezond te houden? Op deze pagina vind je tips, informatie én inspiratie!

Heb je hulp nodig bij het lenen? Wil je even sparren met onze adviseurs? Mela Krijger is er voor de kinderopvang, Elena Francissen voor de scholen. We denken graag met je mee. Kies online een moment voor een (video)belafspraak of mail naar natuurmediatheek@anmec.nl met een terugbelverzoek. 

 

Meer info