MicroBattle: spelenderwijs leren over duurzaamheid

 

MicroBattle: Goede daden hoeven niet groot te zijn

De MicroBattle is een drie weken durende challenge tussen teams van verschillende BO en VO-scholen in Amsterdam en Amstelveen. Als deelnemer kun je dagelijks punten scoren door eenvoudige maar duurzame acties uit te voeren. Elke deelnemer houdt zijn of haar eigen score bij in de MicroBattle Webapp.

Met alle teams samen werken we toe naar een community doel: zo veel mogelijk positieve impact hebben. Voor het team met de meeste punten is er ook nog een leuke beloning.

Nu ook voor scholen!

ANMEC was in 2019 de winnaar van de MicroBattle voor bedrijven. Bij het in ontvangst nemen van de prijs spraken we de ambitie uit om de MicroBattle mogelijk te maken voor scholen. Voorjaar 2021 zette ANMEC samen met NME Amstelland - Meerlanden en de Lutherse Diaconie Amsterdam de eerste stap: een pilot voor drie klassen in Amsterdam en Amstelveen. Na deze succesvolle pilot is besloten om verder te gaan en de MicroBattle ook voor andere scholen binnen en buiten Amsterdam beschikbaar te maken. In november 2021 deden er maar liefst 10 klassen mee! Je kan op deze pagina of via onze social media kanalen (Instagram / Facebook) de updates bijhouden. Wil jij ook een verschil maken? Geef je klas dan op voor een volgende battle: elena@anmec.nl.

21 dagen duurzame en sociale acties doen voor langdurig effect

Door drie weken lang dagelijks duurzame acties te doen, doen jij en je klas niet alleen een waardevolle en positieve ervaringen met duurzaam gedrag op, maar vergroot je ook de kans dat het beklijft. Daarnaast is er in die drie weken genoeg tijd om in gesprek te gaan met elkaar (thuis en in de klas) en samen te leren over de impact van onze acties op mens en milieu. 

Doe mee!

Van 2 t/m 22 november 2022 kun je weer meedoen aan de MicroBattle. Aanmelden kan via Elena Francissen (elena@anmec.nl) of onze aanbod pagina. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Meedoen is winnen" (November 2021 Battle UPDATE)

Allereerst een ronde applaus voor de 10 (!) klassen van 9 scholen die deze herfst door wind en weer consequent zwerfafval raapten, elkaar complimentjes gaven en aan de slag gingen met het maken van vegetarische (en soms zelf veganistische) recepten.

De scholen die deze keer meededen waren De Zeeheld, OBS De Wagenmaker, Lumion College, SBO De Driesprong, De Vlaamse Reus, Sint Jan School, 6e Montessori Anne Frank en de Kleine Reus. De organiserende partijen deden mee voor spek en bonen, en voor de leuk. 

Het uitgangspunt van de battle = meedoen is winnen. In de app kregen de deelnemers elke dag een 'gefeliciteerd' of 'goed gedaan'. Het was dan ook een nek aan nek race, met groepen 7a en 7b van de St. Jan School beiden in de top 3. Uiteindelijk scoorde groep 7a net ietsje meer punten, met maar liefst 3395 duurzame acties in 3 weken. Van harte gefeliciteerd!!! Maandag 6 december 2021 namen zij hun trofee, een Makkelijke Moestuin, in ontvangst. 

Samen deden de 213 deelnemers maar liefst 15894 duurzame acties in 3 weken.

Impact in Cijfers:

Meer dan 5493 stuks zwerfafval geraapt 

2071x 'iets' met iemand gedeeld

Totaal 2274 dagen geen nieuwe spullen gekocht

2007 mensen ergens mee geholpen

1512 complimentjes aan vreemden uitgedeeld 

1945 uur onafgebroken tijd met onze directe omgeving doorgebracht ipv met een beeldscherm

1241 keer iemand geactiveerd ook een duurzame actie uit te voeren

Totaal 2069 dagen minder vlees, vis, eieren en zuivel gegeten

944 bonuspunten gescoord / zelfbedachte duurzame acties uitgevoerd

 

Meer info