Kinderopvang kennis delen

Download het artikel 'Er is een omslag, het bewustzijn groeit'

Hoe verweef je duurzaamheid in je pedagogische visie? Is duurzaamheid een onderwerp voor peuters? Onze Méla werd geïnterviewd en vertelt er alles over in deel drie van de serie duurzame kinderopvang: pedagogiek van het vakblad Management Kinderopvang. De praktijk van duurzaamheid in kinderopvang wordt prachtig verteld door Monique van Loenen van BSO Natuurfontein. Zo staat Amsterdam ineens weer goed op de kaart als groene en duurzame vernieuwer op het gebied van duurzaamheid in de kinderopvang. Lees je mee?

 

Download het artikel 'Verbinden met de natuur voor een duurzame toekomst'

Het proces van natuurverbinding ontvouwt zich in een kinderleven maar ook in dat van jou als opvoeder. Ontdek waar je hart sneller van gaat kloppen. Iedereen kan op zijn eigen manier, met zijn eigen passie en kwaliteiten iets doen om de wereld een stukje beter te maken. 

 

Download het artikel 'Naschoolse Ontwikkelomgeving Natuur'

Het is prachtig dat er steeds meer mogelijkheden zijn voor ieder kind om rijk naschools ontwikkelaanbod te kunnen volgen ongeacht hun achtergrond, schoolniveau of sociaal-emotionele status. Samen is er veel ontdekt, gespeeld en ontwikkeld. In dit artikel delen we onze inzichten graag met andere educatieve professionals rond het kind.

Meer info